ΗΠΑ: Η Βενεζουέλα θα λάβει άμεση απάντηση για την απέλαση των διπλωματών

Για άμεση απάντηση της Ουάσινγκτον στην απέλαση των δύο Αμερικανών διπλωματών από τη Βενεζουέλα έκανε λόγο ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Μάικ Πενς, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει τα μέτρα στα οποία σκέφτονται να προβούν οι ΗΠΑ.

Οι απελάσεις που εξήγγειλε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας έρχονται μετά την επιβολή νέων οικονομικών κυρώσεων από την Ουάσινγκτον στον απόηχο των «ψεύτικων» προεδρικών εκλογών που διεξήχθησαν την Κυριακή με την επανεκλογή του Μαδούρο.

«Ανακηρύσσω ανεπιθύμητο πρόσωπο τον επιτετραμμένο των ΗΠΑ και ανακοινώνω την αποχώρησή του εντός 48ωρών», δήλωσε ο Μαδούρο σε μια ομιλία του στην Εθνική Εκλογική Επιτροπή, τονίζοντας ότι «απορρίπτει» τις αμερικανικές κυρώσεις.

Χθες οι ΗΠΑ, μετά την απέλαση του Αμερικανού επιτετραμμένου στο Καράκας και ακόμη ενός υψηλόβαθμου διπλωμάτη απείλησαν τη Βενεζουέλα με αντίποινα.

«Δεν λάβαμε καμία ενημέρωση από τη κυβέρνηση της Βενεζουέλας μέσω διπλωµατικών οδών», δήλωσε ένας αξιωματούχος του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ στο Γαλλικό Πρακτορείο. «Αν η απέλαση επιβεβαιωθεί οι ΗΠΑ θα λάβουν τα κατάλληλα αμοιβαία μέτρα», πρόσθεσε.

Πηγή: skai.gr
TAGS: ΗΠΑ