ΗΠΑ: «Εκτός» κούρσας για το χρίσμα των Δημοκρατικών ο Γερουσιαστής Μπούκερ

ΗΠΑ: «Εκτός» κούρσας για το χρίσμα των Δημοκρατικών ο Γερουσιαστής Μπούκερ

Ο Αμερικανός γερουσιαστής Κόρι Μπούκερ, ένας Αφρικοαμερικανός διεκδικητής του χρίσματος των Δημοκρατικών για την προεδρία στις εκλογές του 2020, ανακοίνωσε σήμερα ότι τερματίζει την εκστρατεία του για τον Λευκό Οίκο, επικαλούμενος έλλειψη χρηματοδότησης.

«Με βαριά καρδιά μοιράζομαι αυτή την είδηση: Πήρα την απόφαση να ακυρώσω την προεκλογική εκστρατεία μου», υπογράμμισε ο Μπούκερ σε ανακοίνωσή του. «Η εκστρατεία μας έφτασε στο σημείο όπου χρειαζόμαστε περισσότερα χρήματα (...) τα οποία δεν διαθέτουμε».

Ο Δημοκρατικός γερουσιαστής από το Νιου Τζέρσεϊ είχε εκφράσει την λύπη του για την αυξανόμενη έλλειψη πολυμορφίας ανάμεσα στους προεδρικούς υποψηφίους των Δημοκρατικών.

Το όνομα του Μπούκερ για υποψήφιος πρόεδρος συζητιόταν για δύο δεκαετίες, από τότε που κέρδισε ως αουτσάιντερ την δημαρχία του Νιούαρκ στο Νιου Τζέρσεϊ και η εκστρατεία του είχε καταγραφεί στο υποψήφιο για Όσκαρ ντοκιμαντέρ Street Fight.

Η αποχώρησή του από την κούρσα αφήνει μόνο έναν μαύρο υποψήφιο στην κούρσα για το Δημοκρατικό χρίσμα, η οποία είχε ξεκινήσει με ένα ρεκόρ πολυμορφίας και διαφορετικότητας υποψηφίων.

Τον ειρωνεύτηκε ο Ντόναλντ Τραμπ

Αμέσως μόλις ανακοινώθηκε ότι ο Μπούκερ αποσύρει την υποψηφιότητά του, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ έσπευσε να τον ειρωνευτεί, γράφοντας στο Twitter πως αυτά είναι πραγματικά «συνταρακτικά» νέα και πως τώρα μπορεί να κοιμηθεί ήσυχος γιατί ανησυχούσε πολύ ότι κάποια μέρα θα χρειαζόταν να τον αντιμετωπίσει.

Πηγή: Skai.gr και ΑΠΕ-ΜΠΕ