ΗΠΑ - Εκλογές: "Το προβάδισμα του Τραμπ στην Πενσιλβάνια συρρικνώνεται σταθερά"

Η υπεροχή του προέδρου Τραμπ στην Πενσυλβανία των 20 εκλεκτόρων μειώνεται καθημερινά. Με την καταμέτρηση των ψήφων να συνεχίζεται, ο αντίπαλος του Δημοκρατικός Τζο Μπάιντεν πλησιάζει, αναφέρει το CNN. 

«Κάθε φορά που δεχόμαστε νέες ψήφους, το προβάδισμα του προέδρου μειώνεται» αναφέρει δημοσιογράφος του στην πολιτεία. Ένα προβάδισμα που κάποτε ήταν 500.000 ψήφους, υποχώρησε σε κάτι παραπάνω από 114.000 ψήφους.

Με το 92% των καταμετρημένων ψηφοδελτίων, ο αμερικανός πρόεδρος εξακολουθεί να έχει ένα πλεονέκτημα - 50,2% έναντι 48,5% - αλλά ο Μπάιντεν βρίσκεται σταθερά πίσω του. 

«Κάθε φορά που δεχόμαστε σημαντικό αριθμό ψήφων, ο Τζο Μπάιντεν ξεπερνά το φράγμα που χρειάζεται για να συνεχίσει να παρακολουθεί αυτό το προβάδισμα και να έχει την ευκαιρία να κερδίσει την πολιτεία της Πενσιλβάνιας» δηλώνει ο δημοσιογράφος του CNN Τζον Κινγκ. 

«Αν είσαι ο Τζο Μπάιντεν και πάρεις τη Πενσιλβάνια», είπε ο Κινγκ, «τότε τελείωσες».

«Νομίζω ότι σίγουρα θα μπορούσαμε» να γνωρίζουμε το αποτέλεσμα στην Πενσιλβάνια μέχρι το τέλος της ημέρας δήλωσε από πλευράς της η αξιωματούχος της πολιτείας Κάθι Μπούκβαρ στο CNN την Πέμπτη.

«Νομίζω ότι υπάρχουν χονδρικά περίπου 550.000  - συν ή πλην - ψηφοδέλτια που βρίσκονται ακόμη στη διαδικασία καταμέτρησης σήμερα. Μερικά από αυτά μπορεί να έχουν ήδη καταμετρηθεί, αλλά δεν έχουν ακόμη ενσωματωθεί (στο αποτέλεσμα)» είπε. 
 

Πηγή: skai.gr