ΗΠΑ – Εκλογές: Οι πολιτείες που προηγείται ο Μπάιντεν – Μάχη ψήφο με ψήφο στη Τζόρτζια

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η σφοδρότατη «μάχη» που δίνουν Ντόναλντ Τραμπ και Τζο Μπάιντεν σε Πενσιλβάνια, Νεβάδα, Τζόρτζια και Βόρεια Καρολίνα, την ώρα που αναμένεται η ενσωμάτωση νέων ψήφων από την Πενσιλβάνια. 

Επί του παρόντος, στη Τζόρτζια των 16 εκλεκτόρων, με καταμετρημένο το 99% των ψήφων, και οι δύο υποψήφιοι δίνουν μάχη ψήφο με ψήφο έχοντας από 49,4%, με τη διαφορά υπέρ του Μπάιντεν να μην υπερβαίνει τις 900 ψήφους περίπου. 

Στην Πενσιλβάνια, με καταμετρημένο το 97% των ψήφων, ο Τζο Μπάιντεν βρίσκεται πίσω από τον πρόεδρο Τραμπ με κάτι παραπάνω από 18.000 ψήφους (49,6% έναντι 49,3%), ενώ βρισκόταν πίσω με περισσότερα από μισό εκατομμύριο ψήφους τις πρώτες ώρες μετά την 3η Νοεμβρίου. Η Πενσιλβάνια των 20 εκλεκτόρων αποτελεί μια από τις πολιτείες στρατηγικής σημασίας. Σύντομα θα ενσωματωθούν στην καταμέτρηση νέες ψήφοι. 

Στη Νεβάδα, με καταμετρημένο το 84% των ψήφων, ο Μπάιντεν προηγείται με 49,4% έναντι 48,5% του Τραμπ. Στη Βόρεια Καρολίνα, με καταμετρημένο το 94% των ψήφων, ο Τραμπ προηγείται με 50,1%  έναντι  48,7% του Μπάιντεν.

Πηγή: skai.gr