ΗΠΑ: Απέλπιδα προσπάθεια για «ανατροπή» του αποτελέσματος των εκλογών

Στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ προσέφυγε η πολιτεία του Τέξας εναντίον της Tζόρτζια, του Μίσιγκαν, της Πενσιλβανίας και του Ουισκόνσιν για τα αποτελέσματα των αμερικανικών εκλογών που είχαν ως αποτέλεσμα τη νίκη του Τζο Μπάιντεν.

Μάλιστα, 17 πολιτείες υποστηρίζουν το αίτημα της νοτιοκεντρικής πολιτείας, με το οποίο ο γενικός εισαγγελέας Κεν Πάξτον υποστηρζει ότι υπήρξαν μη σύννομες αλλαγές στους κανονισμούς και στις διαδικασίες ψηφοφορίας -είτε μέσω δικαστηρίων είτε μέσω άλλων ενεργειών- κατά τις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, με αποτέλεσμα συνταγματικές παραβάσεις.

Η πολιτεία της Πενσιλβάνια απάντησε στην αγωγή της πολιτείας του Τέξας, υποστηρίζοντας πως είναι απαράδεκτη νομικά, καθώς δεν εμπίπτει στις διατάξεις του νόμου που επικαλείται (Act 77, νόμος περί επιστολικής ψήφου).

Την ίδια ώρα νομικοί υποστηρίζουν ότι η συγκεκριμένη αγωγή δεν έχει καμία πιθανότητα να εξεταστεί καθώς είναι «ανόητη» και στερείται επιχειρημάτων. 

Σχολιάζοντας αυτή την κίνηση ο απερχόμενος πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, ανέφερε πως «υπάρχουν τεράστιες ενδείξεις απάτης στις τέσσερις πολιτείες που αναφέρονται στην αίτηση του Τέξας. Κοιτάξτε όλες τις καταγραφές και τις βεβαιώσεις!»