Κλείσιμο

ΗΠΑ: Αμερικανικές και διεθνείς δυνάμεις εργάζονται για να καθαρίσουν το αεροδρόμιο της Καμπούλ

Οι αμερικανικές δυνάμεις εργάζονται με τα τουρκικά και άλλων χωρών στρατεύματα προκειμένου να καθαρίσουν το αεροδρόμιο της Καμπούλ και να επιτραπεί η επανάληψη των διεθνών πτήσεων εκκένωσης, είπε ο εκπρόσωπος Τύπου του Πενταγώνου Τζον Κίρμπι, σε δηλώσεις που έκανε σήμερα.

Όλες οι πολιτικές και στρατιωτικές πτήσεις έχουν ανασταλεί στο αεροδρόμιο της Καμπούλ λόγω της «εισβολής» στον διάδρομο προσγείωσης -απογείωσης ενός πλήθους Αφγανών, που επιχειρούν απεγνωσμένα να φύγουν από τη χώρα, μετά την επιστροφή των Ταλιμπάν, είπε επίσης ο εκπρόσωπος Τύπου του Πενταγώνου.

«Οι αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις βρίσκονται στο σημείο και εργάζονται με άλλους στρατιωτικούς, Τούρκους και από άλλες χώρες, για να διαλύσουν το πλήθος. Δεν γνωρίζουμε πόσος χρόνος θα χρειαστεί», τόνισε ο Κίρμπι.

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης, ο Κίρμπι ανέφερε πως ο υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν ενέκρινε την ανάπτυξη ενός ακόμη τάγματος στην Καμπούλ, με το οποίο θα αυξηθεί σε περίπου 6.000 ο αριθμός των στρατιωτών που φυλάσσουν τις επιχειρήσεις εκκένωσης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ