ΗΠΑ: Αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν το τουρκικό αίτημα για τους πυραύλους Patriot

Την αποκάλυψη ότι η Τουρκία έχει συζητήσει με τις ΗΠΑ την αποστολή πυραύλων Patriot έκανε χθες επίσημα ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλούσι Ακάρ. 

Σήμερα τα τουρκικά ΜΜΕ, επικαλούνται ανώνυμη δήλωση Αμερικανού αξιωματούχοι που επιβεβαίωσε ότι πράγματι η τουρκική κυβέρνηση πρόσφατα ζήτησε από τις ΗΠΑ να αναπτύξει το πυραυλικό σύστημα  Patriot στα νότια σύνορα της με την Συρία. «Γνωρίζουμε για ένα αίτημα για συστήματα Patriot αλλά γνωρίζω ότι καμία απόφαση δεν έχει ληφθεί», είπε ο ίδιος αξιωματούχος. 

Η Τουρκία φαίνεται ότι επιχειρεί να παραλάβει το σύστημα Patriot μέσω του ΝΑΤΟ, καθώς σε βάρος της ισχύουν ακόμη οι αμερικανικές κυρώσεις για την αγορά του ρωσικού πυραυλικού συστήματος S-400. Σε μία τέτοια περίπτωση οι ΗΠΑ φαίνεται, σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους, ότι δεν θα φέρουν αντίρρηση.

«Η χώρα απειλείται από αεροπορικές επιθέσεις και πυραύλους. Έτσι μπορεί να υπάρξει στήριξη με Patriot. Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ επίσης έκανε σχόλια για το θέμα. Ο Στόλτεμπεργκ παρακολουθεί στενά την κατάσταση και μπορεί να υπάρξουν περαιτέρω ενέργειες και σχέδια από την πλευρά τους», είπε χθες ο Χουλούσι Ακάρ. 
 

Πηγή: skai.gr