Ιορδανία - κορωνοϊός: Οι αρχές απομακρύνουν 5.000 Ιορδανούς και ξένους που είχαν περιορίσει σε ξενοδοχεία

Ιορδανία - κορωνοϊός: Οι αρχές απομακρύνουν 5.000 Ιορδανούς και ξένους που είχαν περιορίσει σε ξενοδοχεία

Οι ιορδανικές αρχές ξεκίνησαν σήμερα Δευτέρα να απομακρύνουν περίπου 5.000 ανθρώπους, που είχαν τεθεί σε περιορισμό σε ξενοδοχεία, μετά την άφιξή τους στη χώρα πριν από δύο εβδομάδες, για προληπτικούς λόγους απέναντι στον κορωνοϊό, μεταδίδει δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

Η εκκένωση των ξενοδοχείων θα πραγματοποιηθεί μέσα σε δύο ημέρες: σήμερα θα απομακρυνθούν οι Ιορδανοί, οι οποίοι θα μεταφερθούν στα σπίτια τους από ξενοδοχεία του Αμάν και της Νεκράς Θάλασσας με λεωφορεία που έχουν ναυλώσει οι αρχές.

Τα πρόσωπα αυτά θα πρέπει στη συνέχεια να παραμείνουν σε περιορισμό στα σπίτια τους, τηρώντας την καραντίνα για επιπλέον δύο εβδομάδες, για προληπτικούς λόγους και υπό την επιτήρηση των αρχών, όπως ανακοίνωσαν.

Κατά τη μεταφορά τους, ο στρατός τους έδινε λουλούδια κατά την έξοδό τους από τα ξενοδοχεία.

Αύριο Τρίτη, θα απομακρυνθούν με τη σειρά τους από τα ξενοδοχεία και οι ξένοι και την ευθύνη θα αναλάβουν οι πρεσβείες τους, σύμφωνα με τις ιορδανικές αρχές.

Η Ιορδανία έχει καταγράψει τρεις θανάτους από τον νέο κορωνοϊό, ανάμεσα σε 259 κρούσματα, ενώ 18 άνθρωποι έχουν αποθεραπευθεί. Επέβαλε πριν από περίπου δέκα ημέρες, και μέχρι νεωτέρας, απαγόρευση κυκλοφορίας προκειμένου να περιορίσει την εξάπλωση του νέου κορωνοϊού.

Ο στρατός αναπτύχθηκε για να επιβάλει την τήρηση των οδηγιών που απαιτούν από τον πληθυσμό «να μην βγαίνει από το σπίτι παρά μόνο για λόγους ανωτέρας βίας».

Η χώρα ανέστειλε επίσης την κυκλοφορία των δημόσιων μέσων μεταφοράς και τις πτήσεις. Μόνο οι φούρνοι και τα φαρμακεία παραμένουν ακόμη ανοικτοί.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ