Κλείσιμο

Ιορδανία: Τουρίστες τραυματίστηκαν από επίθεση με μαχαίρι. Συνελήφθη ένας άνδρας

Κάποιοι τουρίστες τραυματίστηκαν σήμερα από επίθεση με μαχαίρι που σημειώθηκε κοντά στον αρχαιολογικό χώρο της πόλης Γέρασα, η οποία αποτελεί έναν δημοφιλή τουριστικό προορισμό στην Ιορδανία, όπως και ένας ντόπιος ξεναγός και ένας φρουρός της ασφάλειας, ανακοίνωσε η αστυνομία, προσθέτοντας ότι ένας άνδρας συνελήφθη.

Πηγή της ιορδανικής ασφάλειας διευκρίνισε στο Reuters ότι τρία από τα θύματα είναι Ισπανίδες, οι οποίες διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο. Άλλη πηγή της ασφάλειας δήλωσε ότι οι δύο από τους τουρίστες που τραυματίστηκαν βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, αλλά δεν διευκρίνισε περαιτέρω. Το υπουργείο Εξωτερικών της Ισπανίας δήλωσε στο Reuters πως οι τουρίστες που τραυματίστηκαν σήμερα από επίθεση με μαχαίρι στην αρχαία Γέρασα στην Ιορδανία δεν ήταν Ισπανοί πολίτες.

Τρεις Μεξικανοί τουρίστες, μια Ελβετίδα και τέσσερις Ιορδανοί είναι οι τραυματίες σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Ιορδανίας. Λίγο νωρίτερα και ο εκπρόσωπος των δυνάμεων ασφαλείας της Ιορδανίας Αμέρ Σαρτάουι είχε διευκρινίσει σε δηλώσεις του στο AFP ότι τρεις Μεξικανοί και μία Ελβετίδα τραυματίστηκαν από την επίθεση.

Σύμφωνα με τον ίδιο, μεταξύ των Ιορδανών που τραυματίστηκαν βρίσκεται ο ξεναγός και ο φρουρός ασφαλείας.

Αυτοί τραυματίστηκαν κατά την προσπάθειά τους να σταματήσουν τον δράστη της επίθεσης, σύμφωνα με τον αξιωματούχο, ο οποίος σημείωσε ότι τα κίνητρα του δράστη, ο οποίος συνελήφθη, παραμένουν άγνωστα.

Η αρχαία πόλη Γέρασα, η οποία βρίσκεται βόρεια του Αμάν, είναι γνωστή για τον αρχαιολογικό της χώρο. Το υπουργείο Εξωτερικών της Μαδρίτης δεν έχει προς το παρόν σχολιάσει την είδηση αυτή.

Βίντεο που αναρτήθηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν μια γυναίκα που αιμορραγεί να κείτεται στο έδαφος, ενώ μία άλλη με ματωμένο μπλουζάκι να βρίσκεται σε πανικό.

Στην Ιορδανία, όπου υπάρχει σημαντική αύξηση του τουρισμού τα τελευταία δύο χρόνια και η χώρα θεωρείται από τα ταξιδιωτικά γραφεία ως ένας από τους πιο ασφαλείς τουριστικούς προορισμούς στη Μέση Ανατολή, σπάνια έχουν σημειωθεί επιθέσεις σε ξένους τουρίστες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ