Ινδία: Τρένο πέρασε πάνω από μωρό και το μωρό είναι σώο και αβλαβές (vid)

Ένα τρένο πέρασε πάνω από ένα μωρό που είχε πέσει στις σιδηρογραμμές σε σιδηροδρομικό σταθμό στην Ινδία, όμως το μωρό είναι σώο και αβλαβές και το παραλίγο δυστύχημα κάνει σήμερα τον γύρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Το επεισόδιο βιντεοσκοπήθηκε με κινητό τηλέφωνο στη Ματούρα, στο βόρειο ινδικό κρατίδιο Ουτάρ Πραντές και το βίντεο δείχνει ένα τρένο να περνά πάνω από το μωρό ενώ άνθρωποι παρακολουθούν με αγωνία τη σκηνή χωρίς να μπορούν να κάνουν το παραμικρό.

Σύμφωνα με τα ινδικά μέσα ενημέρωσης, το μωρό, ένα κοριτσάκι ηλικίας ενός έτους, έπεσε στο κενό ανάμεσα στο βαγόνι και την αποβάθρα τη στιγμή που οι γονείς του κατέβαιναν από το υπερπλήρες τρένο με σπρωξίματα ανάμεσα στο πλήθος. Το μωρό έπεσε με την πλάτη κατά μήκος της σιδηροδρομικής γραμμής, την ώρα που το τρένο άφηνε την αποβάθρα αναπτύσσοντας ταχύτητα, χωρίς να το αγγίξει.

Μόλις το τρένο έφυγε, ένας άνδρας μάζεψε το παιδί, που ήταν σώο και αβλαβές.

Σύμφωνα με τα ινδικά μέσα ενημέρωσης, οι γονείς άφησαν το παιδί από τα χέρια τους, την ώρα που τους έσπρωχνε το πλήθος.

Οι αρχές επωφελήθηκαν από το συμβάν για να υπενθυμίσουν στους επιβάτες να είναι προσεκτικοί στα τρένα, όταν αυτά είναι υπερπλήρη.

«Διεξάγουμε εκστρατείες ευαισθητοποίησης των επιβατών για να μην ταξιδεύουν στις σκεπές των βαγονιών ή κρεμασμένοι από τις θύρες τους», δήλωσε ο Τζ. Κ. Μπανσάλ, εκπρόσωπος των ινδικών σιδηροδρόμων.

Οι αμαξοστοιχίες στο τεράστιο ινδικό σιδηροδρομικό δίκτυο είναι πολύ συχνά υπερπλήρεις και συχνά σημειώνονται δυστυχήματα. Είναι συνηθισμένο άνθρωποι να χάνουν τη ζωή τους περνώντας παράνομα τις σιδηροδρομικές γραμμές ή πέφτοντας από υπερπλήρη τρένα.

Κάθε χρόνο, 15.000 επιβάτες χάνουν τη ζωή τους σε σιδηροδρομικά δυστυχήματα στην Ινδία, σύμφωνα με μια κυβερνητική έκθεση η οποία είχε δημοσιοποιηθεί το 2012.

Πηγή: Πηγή: ΑΜΠΕ