Ινδία: Τη βίασαν και όταν κατήγγειλε το περιστατικό τής έβαλαν φωτιά

Μια γυναίκα στην πολιτεία Ούταρ Πραντές της Βορειοανατολικής Ινδίας νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση μετά την πυρπόλησή της από δύο άνδρες, τους ίδιους που φέρονται να την κακοποίησαν σεξουαλικά λίγες δύο ημέρες νωρίτερα.

Η γυναίκα είχε προσπαθήσει να καταγγείλει τους δύο άνδρες για το βιασμό της στην αστυνομία, αλλά οι αρχές αδιαφόρησαν.

Οι δύο κατηγορούμενοι συνελήφθησαν και οι τρεις αστυνομικοί τέθηκαν σε διαθεσιμότητα για «αμέλεια καθήκοντος», δήλωσε αστυνομικός υπάλληλος στο BBC Hindi. Η γυναίκα έχει υποστεί σοβαρά εγκαύματα.

Η επίθεση στην 22χρονη γυναίκα πραγματοποιήθηκε στην περιοχή Σιτάπουρ. Στις 29 Νοεμβρίου, φέρεται να κακοποιήθηκε από δύο αδέλφια σε χωράφι κοντά στο σπίτι της.

Κατάφερε να δραπετεύσει και πήγε στο αστυνομικό τμήμα, συνοδευόμενη από μερικά μέλη της οικογένειας, για να καταγγείλει το περιστατικό, ωστόσο οι τρεις αστυνομικοί την έδιωξαν.

Το Σάββατο, δύο μέρες μετά το βιασμό, κατευθυνόταν και πάλι στο αστυνομικό τμήμα για να προσπαθήσει και πάλι να καταθέσει καταγγελία, ωστόσο οι δράστες τη βρήκαν και την περιέλουσαν με κηροζίνη.

Μάλιστα, ακτιβιστές καταγγέλλουν ότι συχνό φαινόμενο είναι και η παρενόχληση θυμάτων βιασμού από την αστυνομία, ενώ πολλές περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης και επίθεσης στην Ινδία δεν αναφέρονται εξαιτίας της απάθειας των αρχών καθώς και του στίγματος που συνδέεται με το βιασμό.
Πηγή: skai.gr