Ινδία: Παραγγελία οπλικών συστημάτων αξίας 14,5 δισεκ. δολαρίων από Ρωσία

Η Ινδία παρήγγειλε ρωσικούς εξοπλισμούς και ρωσικά οπλικά συστήματα αξίας 14,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής υπηρεσίας στρατιωτικής και τεχνολογικής συνεργασίας Ντμίτρι Σουγκάεφ.

Ο Σουγκάεφ, απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους και αναφερόμενος στο ποσό της παραγγελίας, είπε ότι «πρόκειται για ένα σημαντικό ποσό και ότι η παραγγελία αυτή συνιστά άλμα».

Ο Ρώσος αξιωματούχος είπε επίσης ότι «η συνεργασία της Ρωσίας και της Ινδίας στον στρατιωτικό και τον τεχνολογικό τομέα αποτελεί σήμερα ένα σημαντικό στοιχείο της προνομιακής στρατηγικής συνεργασίας».

Παράλληλα επισήμανε ότι πέρυσι, παρά το ότι στην Ινδία είχαν ασκηθεί πιέσεις πρωτίστως εκ μέρους των ΗΠΑ, είχαν υπογραφεί σημαντικές συμφωνίες για την πώληση αντιπυραυλικών συστημάτων S-400, φρεγατών τύπου 11356, καθώς και σημαντικών ποσοτήτων πολεμοφοδίων για την πολεμική αεροπορία, το πολεμικό ναυτικό και τον στρατό ξηράς της χώρας.

Ο Σουγκάεφ ανακοίνωσε επίσης ότι σήμερα υπεγράφη διακρατική συμφωνία για την παραγωγή εξαρτημάτων στην Ινδία για τον ρωσικό στρατό, επισημαίνοντας ότι η συμφωνία αυτή δημιουργεί τις προϋποθέσεις της συνεργασίας των ρωσικών επιχειρήσεων αμυντικής βιομηχανίας με τις αντίστοιχες ινδικές επιχειρήσεις.

Στην ημερήσια διάταξη, είπε ο Σουγκάεφ, βρίσκεται η υλοποίηση δύο έργων. Το ένα αφορά την παραγωγή στην Ινδία ελικοπτέρων Κa-226 και το άλλο αυτόματων τουφεκιών Καλάσνικοφ.
Πηγή: Πηγή: ΑΜΠΕ