Κλείσιμο

Ινδία: Εκτελεστές ντύθηκαν δικηγόροι και δολοφόνησαν τον αρχηγό αντίπαλης συμμορίας (vids)

Τρία άτομα έχασαν τη ζωή τους την Παρασκευή σε δικαστήριο του Δελχί, καθώς δύο γκάνγκστερ, μεταμφιεσμένοι σαν δικηγόροι (σύμφωνα με το βρετανικό τυπικό), άνοιξαν πυρ εναντίον του  αφεντικού αντίπαλης συμμορίας κατά την ακροαματική διαδικασία.

Τουλάχιστον άλλοι έξι άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένης μιας  δικηγόρου, τραυματίστηκαν από την ανταλλαγή πυρών. Οι ένοπλοι σκοτώθηκαν στη συνέχεια από την αστυνομία, ενώ στο δικαστήριο προκλήθηκε χάος. 


Την Παρασκευή, ο Τζιτέντερ Γκογκί, ένας διαβόητος γκάνγκστερ που είχε φυλακιστεί το 2020, οδηγήθηκε σε δικαστήριο στο βόρειο Δελχί. Μετά την άφιξή του, ένοπλοι από την αντίπαλη παράταξη, τη συμμορία Τίλου, μπήκαν στην αίθουσα του δικαστηρίου ντυμένοι σαν δικηγόροι και άνοιξαν πυρ εναντίον του. Άνδρες των ειδικών δυνάμεων που συνόδευαν τον Γκόγκι πυροβόλησαν εναντίον των δύο ενόπλων σκοτώνοντας τους επιτόπου. 

Τα ινδικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι η συμμορία του Γκόγκι και η συμμορία Τίλου ήταν σε πόλεμο για χρόνια και ότι η διαμάχη τους είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο τουλάχιστον 25 ανθρώπων. Ο Γκόγκι συνελήφθη πέρυσι. 

Το περιστατικό της Παρασκευής έχει εγείρει ερωτήματα σχετικά με τα πρωτόκολλα ασφαλείας στα ινδικά δικαστήρια.

 

 

Πηγή: timesofindia.com