Ιγκλέσιας: Καταστροφική η πολιτική και οικονομική κατάσταση στη Βενεζουέλα

Για «καταστροφική πολιτική και οικονομική κατάσταση στη Βενεζουέλα» έκανε λόγο την Πέμπτη ο επικεφαλής των Podemos Πάμπλο Ιγκλέσιας, κρατώντας πλέον σαφείς αποστάσεις από την κυβέρνηση Μαδούρο.

Καταθέτοντας στην επιτροπή της ισπανικής γερουσίας που εξετάζει το ενδεχόμενο χρηματοδότησης των Podemos από το Καράκας, ο Ιγκλέσιας δήλωσε ότι «δεν μπορεί να έχουμε πάρει λεφτά από την κυβέρνηση της Βενεζουέλας».

«Η πολιτική και οικονομική κατάσταση (στη Βενεζουέλα) είναι τώρα καταστροφική… Δεν συμμερίζομαι κάποια πράγματα που είπα στο παρελθόν» σημείωσε. «Διορθώνοντας τα λάθη σου στην πολιτική είναι κάτι σωστό» πρόσθεσε ο Πάμπλο Ιγκλέσιας.

«Δεν δούλεψα για την βενεζουελάνικη κυβέρνηση» απάντησε ερωτηθείς σχετικά. «Αλλά δεν είμαστε εδώ για να μιλήσουμε για ποιον δούλεψα, δεν είμαστε εδώ για να μιλήσουμε για τη ζωή μου» τόνισε.

Αν η ερώτηση είναι αν κάποια ξένη κυβέρνηση ή εξωχώρια εταιρεία ίδρυσε το κόμμα, ή αν το Podemos είχαν παράνομη χρηματοδότηση, η απάντηση είναι όχι» επέμεινε, παραπέμποντας στο Ισπανικό Ελεγκτικό Συνέδριο που είναι αρμόδιο για την παρακολούθηση της χρηματοδότησης των κομμάτων.

Σημειώνεται ότι παλαιότερα οι σχέσεις Podemos με την κυβέρνηση της Βενεζουέλας, και ειδικά με τον Ούγκο Τσάβες ήταν σε πολύ καλό επίπεδο. 

Πηγή: skai.gr