Ιαπωνία: Πρόωρες εκλογές κήρυξε ο Σίνζο Άμπε

AP Photo
Πρόωρες εθνικές εκλογές, για τον επόμενο μήνα, κήρυξε τη Δευτέρα ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε σύμφωνα με ΜΜΕ της χώρας.

Το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo ανέφερε ότι ο Άμπε όρισε την 22η Οκτωβρίου ως ημερομηνία για την ψηφοφορία μετά από συνεδρίαση του κόμματός του (Φιλελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα - LDP).

Η ανακοίνωση ήρθε εν μέσω βελτιωμένων ποσοστών για το κυβερνών κόμμα. Θα είναι η τρίτη φορά που διεξάγονται εθνικές εκλογές από τότε που το LDP ήρθε στην εξουσία το 2012 και το αποτέλεσμα θα μπορούσε να εξασφαλίσει στον Άμπε την πρωθυπουργία πέραν του 2020.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση που διεξήγαγε η εφημερίδα Nikkei, η κυβέρνηση απολαμβάνει το 50% της εμπιστοσύνης των εκλογέων, από περίπου 30% τον Ιούλιο.

Η έρευνα έδειξε ακόμα ότι το 44% των ψηφοφόρων προγραμματίζεται να ψηφίσει το LDP, με το 8% να επιλέγει ως αξιωματική αντιπολίτευση ένα νέο σχηματισμό με επικεφαλής τον δημοφιλή κυβερνήτη του Τόκιο Γιούρικο Κοϊκέ τον οποίο θέλει ο Άμπε να εμποδίσει να οργανώσει το κόμμα του, επισπεύδοντας την εκλογική αναμέτρηση. Οι εκλογές προκηρύσσονται την ώρα που η Ιαπωνία απειλείται με σύγκρουση με τη Βόρεια Κορέα.
Πηγή: skai.gr