Κλείσιμο

Η Υεμένη αξιώνει απελευθέρωση δύο υπηκόων της στις ΗΠΑ

Οι αμερικανικές αρχές διέπραξαν «μέγα σφάλμα» απαγγέλλοντας κατηγορίας, που δεν βασίζονταν «σε καμία απόδειξη», εναντίον του Μοχάμεντ Αλι αλ Μοαγιάντ, ιμάμη του μεγάλου τεμένους στη Σανάα, και του σωματοφύλακά του Μοχσέν Ζαγιέντ, τόνισε στέλεχος της υεμενικής κυβέρνησης, σε δηλώσεις του που μεταδίδει το επίσημο πρακτορείο SABA.
Η ίδια πηγή, θέλοντας να διατηρήσει την ανωνυμία της, εξέφρασε τη λύπη της για «την εμμονή των αμερικανικών αρχών να διαιωνίζουν το σφάλμα τους», και κάλεσε την Ουάσιγκτον να επανορθώσει «απελευθερώνοντας άμεσα τον αλ Μοαγιάντ και τον σύντροφό του». Οι δύο άνδρες είχαν παρουσιασθεί τον περασμένο Νοέμβριο ενώπιον δικαστηρίου της Νέας Υόρκης, το οποίο διέταξε την κράτησή τους, μία ημέρα μετά την απέλασή τους από το Βερολίνο.
Η γερμανική δικαιοσύνη είχε αποφασίσει την απέλαση των δύο ανδρών--που είχαν συλληφθεί στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης στις 10 Ιανουαρίου 2003-- στις ΗΠΑ. Ο Μοαγιάντ κατηγορείται ότι διηύθυνε τις οικονομικές δραστηριότητες της Αλ Κάιντα και της παλαιστινιακής οργάνωσης Χαμάς, τις οποίες φέρεται να προμήθευε με όπλα και τηλεπικοινωνιακό υλικό.
Πηγή: skai.gr