Η Χαμάς καλεί σε νέες επιθέσεις τους παλαιστίνιους μαχητές

Την έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών ζήτησαν ο πρόεδρος και ο πρωθυπουργός των Παλαιστινίων, μετά τις επιθέσεις του ισραηλινού στρατού το πρωί της Τετάρτης στη Λωρίδα της Γάζας και τη Δυτική Όχθη, όπου έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 18 άμαχοι και τραυματίσθηκαν περισσότεροι από 40. Αμέσως μετά τις επιθέσεις τόσο εκπρόσωπος της Φατάχ, όσο και στέλεχος της Χαμάς, κάλεσαν τους Παλαιστίνιους μαχητές να αρχίσουν και πάλι οι επιθέσεις αυτοκτονίας εναντίον του Ισραήλ ως αντίποινα για την επίθεση.
Ο πρωθυπουργός της Χαμάς ζήτησε τη διακοπή των συνομιλιών για το σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας, ενώ ο παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς εξέφρασε την ελπίδα να σχηματιστεί το συντομότερο δυνατόν κυβέρνηση συνασπισμού.
Από την πλευρά της η ιρακινή σουνιτική κοινοβουλευτική ομάδα, το Μέτωπο της Ομόνοιας, απείλησε να αποσυρθεί από την κυβέρνηση εθνικής ενότητας του πρωθυπουργού Νούρι αλ Μάλικι και «να πάρει τα όπλα, εάν η κυβέρνηση δεν διαλύσει τις ένοπλες ομάδες».
Ο απεσταλμένος του ΟΗΕ στη Μέση Ανατολή Αλβάρο ντε Σότο καταδίκασε το φονικό ισραηλινό βομβαρδισμό στη Λωρίδα της Γάζας, δήλωσε «βαθιά συγκλονισμένος» από την ισραηλινή στρατιωτική επιχείρηση στη Μπέιτ Χανούν και κάλεσε την ισραηλινή κυβέρνηση να σταματήσει χωρίς καθυστέρηση τις στρατιωτικές επιχειρήσεις.
Πηγή: skai.gr