Η Χαμάς επικρίνει την κυβέρνηση Ομπάμα

Ο εξόριστος ηγέτης της παλαιστινιακής οργάνωσης Χαμάς Χάλεντ Μεσάαλ επέκρινε από τη Δαμασκό την κυβέρνηση του αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα και επανέλαβε ότι η αντίσταση στην κατοχή είναι μια "στρατηγική επιλογή".

"Η κυβέρνηση Ομπάμα υιοθέτησε μια διαφορετική γλώσσα αλλά οι ενέργειές της δεν διαφέρουν από εκείνες της προηγούμενης κυβέρνησης" του Τζορτζ Μπους, είπε ο Μεσάαλ σε ομιλία του.

"Η κυβέρνηση Ομπάμα δεν έκανε τίποτε για εμάς, όσον αφορά τον ισραηλινό εποικισμό στα παλαιστινιακά εδάφη", πρόσθεσε.

"Η γη μας, όλη η Παλαιστίνη είναι κατεχόμενη. Πρέπει να ανακτηθεί (από τους Παλαιστίνιους). Η ισραηλινή κατοχή είναι παράνομη και η αντίσταση συνιστά τη στρατηγική επιλογή μας, προκειμένου να ελευθερώσουμε τη γη μας και να ανακτήσουμε τα δικαιώματά μας", δήλωσε ο Μεσάαλ.

"Υπάρχει μια συνωμοσία σήμερα για να "κλείσει" το παλαιστινιακό ζήτημα", είπε ο επικεφαλής του πολιτικού γραφείου της Χαμάς, ο οποίος εξαπέλυσε δριμεία κριτική κατά της Παλαιστινιακής Αρχής του Μαχμούντ Αμπάς.

"Η προεδρία Αμπάς έχει χάσει τη νομιμότητά της", είπε.

Η Παλαιστινιακή Αρχή και η Χαμάς είναι ανοικτή σύγκρουση, από τότε που οι ισλαμιστές της Χαμάς εξεδίωξαν τις δυνάμεις της Φάταχ του Μαχμούντ Αμπάς από τη Λωρίδα της Γάζας και πήραν δια της βίας τον έλεγχο του παλαιστινιακού αυτού εδάφους τον Ιούνιο του 2007.
Πηγή: skai.gr