Η Τζαμάικα απελαύνει πρώην στρατιωτικό που καταζητείται στην Αϊτή για τη δολοφονία του προέδρου Μοΐζ

Κολομβιανός πρώην στρατιωτικός που φέρεται να ενέχεται στη περσινή δολοφονία του πρώην προέδρου της Αϊτής, του Ζοβενέλ Μοΐζ, θα απελαθεί από την Τζαμάικα στην πατρίδα του τη Δευτέρα, ανακοίνωσαν οι τζαμαϊκανές εισαγγελικές αρχές χθες Σάββατο.

Ο Μάριο Αντόνιο Παλάσιος, 43 ετών, κατηγορείται από τις αρχές της Αϊτής πως ήταν μέλος της ομάδας μισθοφόρων που δολοφόνησε τον Ζοβενέλ Μοΐζ τον Ιούλιο εξαπολύοντας επίθεση στην κατοικία του, κατά τη διάρκεια της οποίας τραυματίστηκε και η σύζυγός του.

Ο κ. Παλάσιος συνελήφθη στην Τζαμάικα τον Οκτώβριο και καταδικάστηκε για παράνομη είσοδο στην επικράτεια από την Δομινικανή Δημοκρατία. Η δικαιοσύνη εξέδωσε εντολή απέλασής του. Ωστόσο, οι τζαμαϊκανές αρχές δεν έχουν συνάψει συμφωνία έκδοσης με την Αϊτή, όπου καταζητείται, εξήγησε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

«Οι πληροφορίες που έφθασαν σε εμάς δεν τον συνδέουν με τη δολοφονία, ουσιαστικά αναφέρουν πως είναι ύποπτος για ένοπλη ληστεία, χωρίς άλλες λεπτομέρειες», σύμφωνα με ενημερωτικό δελτίο της τζαμαϊκανής αστυνομίας που εστάλη στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς. «Οι προσπάθειές μας να εξασφαλίσουμε περισσότερες, πιο λεπτομερείς πληροφορίες ήταν ανεπιτυχείς», κατά το κείμενο που υπογράφει εκπρόσωπός της.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης του κ. Παλάσιος ζητούν την άμεση αποφυλάκισή του, επιχειρηματολογώντας ότι η κράτησή του είναι παράνομη, σύμφωνα με την εκπρόσωπο της τζαμαϊκανής αστυνομίας.

Ούτε οι συνήγοροι του Μάριο Αντόνιο Παλάσιος, ούτε η κυβέρνηση της Αϊτής απάντησαν αμέσως όταν το Ρόιτερς τους ζήτησε σχόλιο για την υπόθεση.

Πηγή: skai.gr