Η τρομοκρατία απειλεί την Ευρώπη

Η απειλή τρομοκρατικής επίθεσης που οδήγησε στη λήψη αυξημένων μέτρων ασφαλείας στη Γερμανία αφορά όλη την Ευρώπη, όπως υποστήριξε από τη Ρώμη ο ευρωπαίος Επίτροπος για την Ασφάλεια, Φράνκο Φρατίνι.

Καταγράψαμε αύξηση των κινήσεων ατόμων πρόθυμων να πραγματοποιήσουν τρομοκρατικές επιθέσεις που έχουν εκπαιδευτεί σε περιοχές όπου η πρόσβαση είναι δύσκολη, ανάμεσα στο Αφγανιστάν και το Πακιστάν, είπε ο Φρατίνι στο περιθώριο ενός συνεδρίου που οργάνωσαν οι λιμενικές αρχές στην ιταλική πρωτεύουσα.

Πρόσθεσε ότι για το λόγο αυτό συμμερίζεται τις ανησυχίες που εκφράζει το Βερολίνο.

Συμφωνήσαμε να μην μειώσουμε την επιφυλακή μας αυτό το καλοκαίρι και επομένως να παρακολουθούμε συνεχώς τις πιθανές μετακινήσεις των τρομοκρατών: έχουν ενημερωθεί η αστυνομία και οι υπηρεσίες ασφαλείας όλων των ευρωπαϊκών χωρών, κατέληξε.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών της Γερμανίας είχε ανακοινώσει νωρίτερα ότι αυξήθηκαν τα μέτρα ασφαλείας καθώς υπάρχει κίνδυνος για τρομοκρατική επίθεση εναντίον στόχων γερμανικών συμφερόντων.

Κοινή διακήρυξη στην οποία τονίζεται η σημασία της διαφύλαξης και της προαγωγής των αξιών που πρεσβεύει και υπερασπίζεται το Συμβούλιο της Ευρώπης: δημοκρατία, ανθρώπινα, δικαιώματα, κράτος δικαίου, υιοθέτησαν σήμερα οι πρέσβεις των χωρώνμελών του ΣτΕ, στην χιλιοστή συνάντησή τους, στο Βελιγράδι της Σερβίας.

Οι πρέσβεις των 47 χωρών μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης επισημαίνουν μεταξύ άλλων στην διακήρυξη ότι πρέπει να δημιουργηθεί μια πιο ανθρώπινη κοινωνία στηριζόμενη στις αρχές της δικαιοσύνης, της ελευθερίας, της ισότητας, του σεβασμού της διαφορετικότητας, της αλληλεγγύης και της συμφιλίωσης.

Η χιλιοστή συνάντηση πρέσβεων των χωρών μελών του ΣτΕ, διεξάγεται στο Βελιγράδι στο πλαίσιο της εξάμηνης προεδρίας της Σερβίας στην Επιτροπή Υπουργών.

Ο Γενικός Γραμματέας του Συμβουλίου της Ευρώπης, Τέρι Ντέιβις τόνισε ότι η συνάντηση είναι σημαντική διότι έχει πανηγυρικό χαρακτήρα και διεξάγεται στο Βελιγράδι.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας Βουκ Γέρεμιτς ανέφερε ότι αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για τη χώρα του η διεξαγωγή της συνάντησης στο Βελιγράδι και τόνισε τον ρόλο του ΣτΕ στην διατήρηση της δημοκρατίας και της ειρήνης στην Ευρώπη.
Πηγή: skai.gr