Η Τουρκία «παρακαλάει» τον Ντενκτάς για συμμετοχή στις συνομιλίες

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επανέλαβε σήμερα την έκκλησή του προς τον τουρκοκύπριο ηγέτη Ραουφ Ντεντκάς να αναθεωρήσει την απόφασή του να μποϊκοτάρει τις διαπραγματεύσεις που πρόκειται να διεξαχθούν την ερχόμενη εβδομάδα στην Ελβετία υπό την αιγίδα του ΟΗΕ για την επανένωση της Κύπρου.
«Ο κ. Ντενκτάς έχει πολύ μεγάλη πείρα πάνω στο ζήτημα αυτό. Υποστηρίζουμε τη συνέχιση και την οριστικοποίηση αυτής της διαδικασίας μαζί μ` αυτόν», δήλωσε ο Ερντογάν απαντώντας σε ερωτήσεις του τηλεοπτικού δικτύου NTV.
Η αποχώρηση από τις συνομιλίες «δεν μπορεί να είναι λύση», δήλωσε ο τούρκος πρωθυπουργός αναφερόμενος στις κατηγορίες του Ντενκτάς περί έλλειψης καλής θέλησης από τους Ελληνοκυπρίους.
«Αν δεν διαπιστώσουμε την καλή θέληση που περιμένουμε κατά τα τελευταία στάδια (της ειρηνευτικής διαδικασίας), θα πάρουμε μια απόφαση μαζί και θα κάνουμε πίσω αν είναι απαραίτητο», πρόσθεσε.
Ο Ερντογάν διέψευσε εξάλλου πληροφορίες περί διαφωνιών ανάμεσα στην Τουρκία και τους Τουρκοκυπρίους σχετικά με τον καθορισμό των προτεραιοτήτων ενόψει των συνομιλιών στην Ελβετία.
Πηγή: skai.gr