«Η Τουρκία είναι το ΝΑΤΟ»: Το βίντεο υπέρ της Τουρκίας που ανάρτησε η συμμαχία!

Βίντεο υπέρ της Τουρκίας ανάρτησε την Πέμπτη το ΝΑΤΟ στους λογαριασμούς του στο Twitter και το Facebook, με σλόγκαν «Είμαστε το ΝΑΤΟ». Το βίντεο έχει προκαλέσει δυσμενή σχόλια από μεγάλη μερίδα χρηστών. 

Στο βίντεο επισημαίνονται οι κοινές αξίες των συμμάχων – μελών του ΝΑΤΟ. «Το ΝΑΤΟ είναι μια οικογένεια κοινών αξιών. Είμαστε ενωμένοι με τους Συμμάχους μας για ειρήνη και σταθερότητα. Η Τουρκία είναι το ΝΑΤΟ. Είμαστε το ΝΑΤΟ» αναφέρεται χαρακτηριστικά στη λεζάντα του βίντεο. 

Στο βίντεο εμφανίζεται μια τουρκάλα πιλότος της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας ως το σύγχρονο πρόσωπο των τουρκικών ένοπλων δυνάμεων, η αντισμήναρχος Esra Ozatay, που αναφέρει επίσης ότι οι σύμμαχοι μοιράζονται κοινές αξίες και ότι «είναι μαζί» για να τις προστατεύσουν, και να προστατεύσουν αλλήλους, και ότι είναι υπερήφανη που η πρώτη γυναίκα πιλότος της συμμαχίας προερχόταν από την Τουρκία. 

Είπε ακόμη ότι η Τουρκία στηρίζει το ΝΑΤΟ από το 1952, όταν η χώρα εντάχθηκε στη συμμαχία, και πρόσθεσε ότι η Τουρκία έχει από τις μεγαλύτερες συνεισφορές στις αποστολές και τις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ. «Κάθε μέλος του ΝΑΤΟ έχει ίση φωνή, παίρνουμε αποφάσεις μαζί. Είμαστε ισχυρότεροι και ασφαλέστεροι» τόνισε η Ozatay. 

Αντίστοιχο βίντεο έως στιγμής έχει ετοιμαστεί και για τη Λιθουανία.

 

Πηγή: skai.gr