Η Τεχεράνη καταγγέλλει συνομωσία

Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν, ανάμεσά τους και ο λιβανέζος αντισύρος βουλευτής Αντουάν Γάνεμ, και 71 τραυματίσθηκαν , ανακοίνωσε η αστυνομία μειώνοντας κατά ένα άτομο τους νεκρούς της χθεσινής επίθεσης με παγιδευμένο αυτοκίνητο σε προάστιο της Βηρυτού.

Προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για έξι νεκρούς και πενήντα τραυματίες.

Είκοσι κιλά δυναμίτιδας είχαν τοποθετηθεί σε μια Mercedes με πλαστές πινακίδες, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Το Ιράν καταδίκασε τη δολοφονία του αντισύρου χριστιανού βουλευτή Αντουάν Γάνεμ σε επίθεση, που προκάλεσε το θάνατο και άλλων τεσσάρων ανθρώπων βλέποντας σε αυτήν το αποτέλεσμα μιας σιωνιστικής συνομωσίας.

Η τρομοκρατική αυτή ενέργεια στόχευε στην πρόκληση αστάθειας στον Λίβανο ο οποίος διανύει μια κρίσιμη περίοδο, ενώ η πρωτοβουλία του προέδρου του κοινοβουλίου υλοποιείτο, είπε ο εκπρόσωπος της ιρανικής διπλωματίας Μοχαμάντ Αλί Χοσεϊνί σε ανακοίνωση.

Ο ιρανός αξιωματούχος αναφερόταν σε μια πρόταση του Ναμπίχ Μπέρι, ηγετικού στελέχους της αντιπολίτευσης που υποστηρίζεται από τη Δαμασκό και την Τεχεράνη, να αποσυρθεί το αίτημα για μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας, αν το σύνολο των κομμάτων του Λιβάνου, κυρίως η αντισυριακή πλειοψηφία, συμφωνήσουν στο όνομα ενός υποψηφίου για τις προεδρικές εκλογές.

Ο Χοσεϊνί απέδωσε την ευθύνη της επίθεσης κατά του λιβανέζου βουλευτή στο Ισραήλ, που είναι ορκισμένος εχθρός του Ιράν στην περιοχή.

Είναι το αποτέλεσμα απειλητικών συνομωσιών του σιωνιστικού καθεστώτος που πάντα απειλούσε την κυριαρχία, την ανεξαρτησία, την ασφάλεια και την αλληλεγγύη του λαού του Λιβάνου, πρόσθεσε.

Η θέση αυτή είναι εντελώς αντίθετη με εκείνη της αμερικανικής κυβέρνησης. Ο πρόεδρος Τζορτζ Μπους καταδίκασε το βράδυ χθες, Τετάρτη, τις απόπειρες των καθεστώτων της Συρίας, του Ιράν και των συμμάχων τους να αποσταθεροποιήσουν τον Λίβανο και να υπονομεύσουν την ακεραιότητά του.

Ο Αντουάν Γάνεμ σκοτώθηκε από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου στη χριστιανική συνοικία της Βηρυτού, καθώς και άλλοι πέντε άνθρωποι. Υπήρξαν επίσης περισσότεροι από 19 τραυματίες.
Πηγή: skai.gr