Η Σαουδική Αραβία καταργεί το διαχωρισμό των φύλων στα εστιατόρια

Γρήγορα ναι… χωριστά όχι. Η Σαουδική Αραβία δεν θα απαιτεί στο εξής από τα εστιατόρια να έχουν χωριστές εισόδους διαχωρισμένες ανά φύλο, ανακοίνωσε η κυβέρνηση της χώρας. Προηγουμένως, ήταν υποχρεωτικό να υπάρχει μια είσοδος για τις γυναίκες και τα παιδιά τους και μια χωριστή για τους άνδρες. 

Όπως σημειώνετι το BBC, οι περιορισμοί είχαν ήδη χαλαρώσει στην πράξη, με πολλά εστιατόρια, καφετέριες και άλλους χώρους συνάντησης να μην επιβάλλουν πλέον διαχωρισμό.

Μια σειρά κοινωνικών μεταρρυθμίσεων στη Σαουδική Αραβία συνοδεύεται από εντατική καταστολή των διαφωνούνταν υπό τον μελλοντικό μονάρχη Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν.

Νωρίτερα αυτό το έτος, ένα βασιλικό διάταγμα επέτρεψε στις γυναίκες της Σαουδικής Αραβίας να ταξιδεύουν στο εξωτερικό χωρίς την άδεια του αρσενικού κηδεμόνα τους και το 2018 το βασίλειο του Κόλπου έβαλε τέλος στη δεκαετή απαγόρευση των γυναικών να οδηγούν.

Ωστόσο, οι ακτιβιστές διαμαρτύρονται ότι εξακολουθούν να ισχύουν πολλοί νόμοι που εισάγουν διακρίσεις κατά των γυναικών, ενώ αρκετοί εξέχοντες υποστηρικτές των δικαιωμάτων των γυναικών έχουν συλληφθεί ακόμα και όταν η κυβέρνηση έχει κάνει μεταρρυθμίσεις.

Νωρίτερα αυτό το έτος, ένα βασιλικό διάταγμα επέτρεψε στις γυναίκες της Σαουδικής Αραβίας να ταξιδεύουν στο εξωτερικό χωρίς την άδεια του κηδεμόνα ενώ το 2018 το βασίλειο του Κόλπου έβαλε τέλος σε μια δεκαετή απαγόρευση των γυναικών να οδηγούν.

Ωστόσο, οι ακτιβιστές διαμαρτύρονται ότι εξακολουθούν να ισχύουν πολλοί νόμοι που εισάγουν διακρίσεις κατά των γυναικών και αρκετοί εξέχοντες υποστηρικτές των δικαιωμάτων των γυναικών έχουν συλληφθεί.
 

Πηγή: skai.gr