Κλείσιμο

Η Ρωσία κάλεσε την Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν να σταματήσουν την κλιμάκωση

Ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας Σεργκέι Σοϊγκού είχε τηλεφωνικές συνομιλίες με τους ομολόγους του της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν, τους οποίους κάλεσε να σταματήσουν τις δραστηριότητες που προκαλούν κλιμάκωση της κατάστασης μεταξύ των δύο χωρών, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Νωρίτερα το υπουργείο Άμυνας της Αρμενίας είχε ανακοινώσει ότι ο υπουργός Άμυνας της Αρμενίας Σουρέν Παπικιάν συζήτησε με τον Ρώσο ομολόγο του Σεργκέι Σοϊκγού την κατάσταση στα σύνορα Αρμενίας -Αζερμπαϊτζάν. Από την πλευρά του του Αζεμρπαϊτζάν ανακοίνωσε ότι ο υπουργός Άμυνας Ζακίρ Γκασάνοφ είχε συνομιλίες με τον Ρώσο ομόλογο του Σεργκέι Σοϊγκού.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι βρίσκεται σε επαφή με την Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν ούτως ώστε να οδηγηθεί η κατάσταση σε ειρηνική κατεύθυνση το συντομότερο δυνατό.

Η Αρμενία νωρίτερα σήμερα Τρίτη ζήτησε από τη Ρωσία να υπερασπίσει την εδαφική της ακεραιότητα από το Αζερμπαϊτζάν, έπειτα από μια συνοριακή σύγκρουση στα σύνορα των δύο χωρών, στην οποία, όπως ανακοίνωσε, σκοτώθηκαν 15 στρατιώτες της, 12 αιχμαλωτίστηκαν και χάθηκαν δύο θέσεις μάχης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ