Κλείσιμο

Η Ρωσία επιστρέφει

Η Ρωσία, επιστρέφει στα Βαλκάνια και στην περιοχή της Μαύρης θάλασσας, δηλώνει ο πρόεδρος Πούτιν.

Όλος ο κόσμος γνωρίζει ότι τα Βαλκάνια και η περιοχή της Μαύρης θάλασσας είναι μια ζώνη ιδιαίτερου ενδιαφέροντος για μας, δήλωσε ο ρώσος πρόεδρος στους δημοσιογράφους στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του Οργανισμού Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου (ΟΣΕΠ).

Η Ρωσία με τις αυξανόμενες δυνατότητες της, επιστρέφει στην περιοχή αυτή, πρόσθεσε ο Πούτιν που βρισκόταν χθες στο Ζάγκρεμπ στην Κροατία για μια διάσκεψη κορυφής για την ενέργεια.

Αυτή η επιστροφή της Μόσχας είναι προς το συμφέρον της Ρωσίας , αλλά επίσης και των εταίρων μας, εκτιμά ο ρώσος πρόεδρος.

Μετά την πτώση της ΕΣΣΔ, η επιρροή της Ρωσίας στα Βαλκάνια, που για μεγάλο διάστημα αποτελούνταν από χώρες του σοσιασλιτικού μπλόκ και στις χώρες της Μαύρης θάλασσας, είχε αισθητά μειωθεί.

Οι πρόεδροι και οι πρωθυπουργοί δώδεκα χωρών την περιοχής της Μαύρης Θάλασσας συναντήθηκαν στην Κωνσταντινούπολη για να συζητήσουν για την ενίσχυση των οικονομικών και εμπορικών δεσμών τους, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στον τομέα της συνεργασίας στον τομέα της ενέργειας.
Πηγή: skai.gr