Η πρώην εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου υποψήφια κυβερνήτης του Άρκανσο

Η πρώην εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου κατά τη διάρκεια της θητείας του Ρεπουμπλικάνου τέως προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, η Σάρα Χάκαμπι Σάντερς, θα ανακοινώσει σήμερα Δευτέρα, πως έχει σκοπό να θέσει υποψηφιότητα για να εκλεγεί κυβερνήτης του Άρκανσο, ανέφερε πηγή ενημερωμένη για το σχέδιό της χθες Κυριακή.

Η Χάκαμπι Σάντερς θα ανακοινώσει με βίντεο που θα δώσει στη δημοσιότητα, πως θα διεκδικήσει το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού κόμματος στην πολιτεία ενόψει των εκλογών του Νοεμβρίου του 2022, σύμφωνα με την πηγή αυτή.

Ο νυν κυβερνήτης του Άρκανσο, ο Ρεπουμπλικάνος Έισα Χάτσινσον, ως εκ του Συντάγματος της πολιτείας, δεν έχει το δικαίωμα να διεκδικήσει τρίτη θητεία στο αξίωμα.

Η κυρία Σάντερς αντικατέστησε τον Σον Σπάισερ το 2017. Παραιτήθηκε το 2019 κι επέστρεψε στο Άρκανσο, την πολιτεία που αποτελεί την ιδιαίτερη πατρίδα της.

Η 38χρονη είναι κόρη του πρώην κυβερνήτη του Άρκανσο, του Ρεπουμπλικάνου Μάικ Χάκαμπι. Εγκατέλειψε τον Λευκό Οίκο διατηρώντας καλή σχέση με τον Ντόναλντ Τραμπ. Είχε ταχθεί υπέρ της αποτυχημένης εκστρατείας του μεγιστάνα για να επανεκλεγεί στο ανώτατο αξίωμα των ΗΠΑ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
TAGS: ΗΠΑ