Η «πολιτική μάχη» του ψωμιού στην Τουρκία- Ο ΣΚΑΪ στο εργοστάσιο φθηνού ψωμιού του Ιμάμογλου

Η οικονομική κατάρρευση τους Τουρκίας έχει οδηγήσει χιλιάδες πολίτες να αγωνιούν για το καθημερινό ψωμί, σχηματίζοντας ουρές για να το προμηθευτούν από τους Δήμους που σπεύδουν, να ανακουφίσουν τη φτώχεια. 

Ο Μανώλης Κωστίδης βρέθηκε στο εργοστάσιο φθηνού ψωμιού του Δημάρχου Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου, στην ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης. 

Στο εργοστάσιο που ονόμασε ο Εκρέμ Ιμάμολου  ως το «ψωμί του λαού», πωλείται το καρβέλι, 1, 25 λίρες, όταν στους φούρνους φτάνει τις 2,5 ακόμα και τις 3 λίρες.

Ο ΣΚΑΪ, μπήκε στην μονάδες παραγωγής του εργοστασίου που παράγονται καθημερινά  1.350.000 καρβέλια φθηνού ψωμιού από τον δήμο Κωνσταντινούπολης.

Το ενδιαφέρον  του κόσμου και οι ουρές είναι μεγάλες καθώς, πλέον με την οικονομική ανέχεια οι πολίτες υπολογίζουν ακόμα και την διαφορά της 1 λίρας.

Στην ασιατική όχθη της Κωνσταντινούπολης υπάρχουν και άλλα 2 εργοστάσια φθηνού ψωμιού, ενώ με εντολή του Ιμάμογλου χτίζεται και τέταρτο  για να αυξηθεί η παραγωγή λόγω της μεγάλης ζήτησης.

Το ψωμί μέχρι τις εκλογές θα συζητηθεί πολύ, καθώς αντιπολιτευόμενοι δήμοι πωλούν φθηνό ψωμί σε κόστος, πλησιάζοντας μάζες πολιτών που δε μπορούν να ανταπεξέλθουν στην ακρίβεια και αυτό προκαλεί αντιδράσεις στην κυβέρνηση του Ερντογάν

Τέτοια ζήτηση για το φθηνό ψωμί όπως μεταδίδει ο Μανώλης Κωστίδης δεν είχε παρατηρηθεί ποτέ ξανά στο παρελθόν στην Τουρκία. Το φθηνό ψωμί πωλείται σε 100 σημεία της Κωνσταντινούπολης και οι ουρές αναμένεται να μεγαλώσουν και άλλο όσο αυξάνεται η παραγωγή και η ακρίβεια συνεχίζεται
 

Πηγή: skai.gr