Η Πελόζι έσκισε την ομιλία του Τραμπ για την κατάσταση του έθνους (vid)

«Στη γωνία» φαίνεται ότι περίμενε η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπρόσωπων, Νάνσι Πελόζι, τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, για το «άκυρο» που της έριξε στην αρχή της ομιλίας του για την «κατάσταση του έθνους» όταν δεν ανταποκρίθηκε στο απλωμένο χέρι της για χειραψία.

Η κυρία Πελόζι αποφάσισε να χτυπήσει μετά από 80 λεπτά όταν ο Τραμπ έβαλε τέλος στην ομιλία του για την Κατάσταση της Ένωσης, η οποία διήρκεσε εβδομήντα οκτώ λεπτά, ανεβάζοντας τους τόνους για τις προοπτικές των ΗΠΑ.

«Αγαπημένοι μου Αμερικανοί, τα καλύτερα έρχονται» ήταν οι τελευταίες λέξεις του Τραμπ με τους Ρεπουμπλικανούς βουλευτές να τον αποθεώνουν όρθιοι.

Όπως φαίνεται στο βίντεο όρθια σηκώθηκε και η Πελόζι, μόνο που η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων αντί να χειροκροτήσει τον Αμερικανό πρόεδρο, επέλεξε να σκίσει επιδεικτικά την ομιλία Τραμπ.

Ο αμερικανός πρόεδρος δεν έκανε την παραμικρή αναφορά στην παραπομπή του από τη Βουλή των Αντιπροσώπων και τη δίκη του στη Γερουσία κατά την ομιλία του.

Σύμφωνα με ΜΜΕ των ΗΠΑ, στελέχη του κόμματός του είχαν προτρέψει τον Τραμπ να αποφύγει να θίξει το ζήτημα, την παραμονή της σημερινής ετυμηγορίας.

Ο Τραμπ αναμένεται ότι θα απαλλαγεί από τις κατηγορίες για κατάχρηση εξουσίας και παρακώλυση της καλής λειτουργίας του Κογκρέσου, όπως προέβλεπαν πολλοί εξαρχής, αφού για να κριθεί ένοχος και να καθαιρεθεί θα απαιτείτο πλειοψηφία δύο τρίτων στην — ελεγχόμενη από τους Ρεπουμπλικάνους — Γερουσία των εκατό εδρών.
 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ