Η Ουάσινγκτον να σταματήσει το παιχνίδι επίρριψης ευθυνών λέει ο Κινέζος πρέσβης στις ΗΠΑ

 Η Ουάσινγκτον να σταματήσει το παιχνίδι επίρριψης ευθυνών λέει ο Κινέζος πρέσβης στις ΗΠΑ

Ο Κινέζος πρεσβευτής στις ΗΠΑ ζήτησε από την αμερικανική κυβέρνηση να σταματήσει να κατηγορεί το Πεκίνο για την πανδημία του νέου κορονοϊού, εν μέσω της κλιμάκωσης τις τελευταίες εβδομάδες των εντάσεων μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου.

«Είναι καιρός να σταματήσει το παιχνίδι επίρριψης ευθυνών. Είναι καιρός να επικεντρωθούμε στην ασθένεια και να ανοικοδομήσουμε εμπιστοσύνη μεταξύ των δύο χωρών μας», τόνισε ο Τσούι Τιανκάι σε άρθρο του στην Washington Post, προειδοποιώντας πως η οποιαδήποτε αποσύνδεση των δύο οικονομιών θα είναι επιβλαβής και για την αντιμετώπιση του ιού.

«Το κατηγορώ στην Κίνα δεν θα τερματίσει αυτή την πανδημία», είπε.

Απαντώντας στην επαναλαμβανόμενη κριτική του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και άλλων ανώτατων αξιωματούχων ότι το Πεκίνο γνώριζε από τις αρχές Ιανουαρίου ότι ο ιός μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο, ο Κινέζος πρεσβευτής επέμεινε ότι η Κίνα δεν απόκρυψε βασικά δεδομένα.

«Η Κίνα έκανε ό,τι καλύτερο μπορούσε να κοινοποιήσει πληροφορίες σχετικά με τον ιό», δήλωσε ο Τιανκάι.

Νωρίτερα το απόγευμα ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο καταφέρθηκε και πάλι ενάντια του Πεκίνου λέγοντας πως η Κίνα θα μπορούσε να είχε αποτρέψει τον θάνατο εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων αν επιδείκνυε μεγαλύτερη διαφάνεια σχετικά με τον νέο κορονοϊό.

Πηγή: skai.gr