Η Meghan θα λάβει μόλις μια λίρα από την Mail on Sunday για παραβίαση ιδιωτικής ζωής

Η Mail on Sunday θα πληρώσει στη Δούκισσα του Σάσεξ μόλις μια λίρα ως αποζημίωση για την παραβίαση της ιδιωτικής της ζωής, δημοσιεύοντας μια ιδιωτική επιστολή που είχε στείλει στον πατέρα της.

Το ποσό καθορίζεται σε δικαστικά έγγραφα που επιβεβαιώνουν επίσης επίσημα ότι η εφημερίδα –και η «αδελφή» της ιστοσελίδα MailOnline– αποδέχθηκαν την ήττα και δεν θα παραπέμψουν τη μακροχρόνια υπόθεση σε έφεση στο ανώτατο δικαστήριο.

Το μέσο θα πληρώσει επίσης ένα απροσδιόριστο ποσό για την ξεχωριστή περίπτωση παραβίασης των πνευματικών δικαιωμάτων της Meghan δημοσιεύοντας μεγάλα κομμάτια της επιστολής.

«Κανονικά για τέτοιου είδους παραβίαση της ιδιωτικής ζωής θα περίμενες 75.000 £ έως 125.000 £», σχολίασε ο Mark Stephens, δικηγόρος μέσων ενημέρωσης

Ο εκδότης της εφημερίδας συμφώνησε επίσης να πληρώσει ένα εμπιστευτικό ποσό ως αποζημίωση για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων. Η Mail on Sunday θα πρέπει επίσης να καλύψει ένα σημαντικό μέρος των νομικών εξόδων της Meghan, που θα μπορούσαν να ξεπεράσουν το 1 εκατομμύριο £.

Η δούκισσα έλεγε πάντα ότι η τριετής δικαστική της μάχη εναντίον της Associated Newspapers, του εκδότη της Mail on Sunday και της αδελφής ιστοσελίδας MailOnline, αφορούσε περισσότερο αρχές παρά χρήματα.

H Mail on Sunday και η MailOnline έλαβαν επίσης εντολή να δημοσιοποιήσουν στην πρώτη και στην αρχική σελίδα ότι είχαν χάσει τη νομική υπόθεση, με τα δικαστήρια να προσδιορίζουν ακόμη και σε ποια γραμματοσειρά θα έπρεπε να εμφανίζονται οι δηλώσεις.

Τα μέσα επέλεξαν να το κάνουν αυτό την Boxing Day, μια από τις πιο ήσυχες ημέρες ειδήσεων του χρόνου.

Οι Associated Newspapers είχαν υποστηρίξει ότι η υπόθεση της Meghan θα έπρεπε να είχε πάει σε δίκη, αλλά οι δικαστές αποφάσισαν διαφορετικά.

Η Meghan πανηγύρισε τη νίκη καλώντας για μια αναμόρφωση της βιομηχανίας των ταμπλόιντ και μίλησε για το πόσο υπομονετική ήταν μπροστά στην «εξαπάτηση, στον εκφοβισμό και τις υπολογισμένες επιθέσεις» , ενώ επέκρινε τη «βιομηχανία ταμπλόιντ που θέτει τους ανθρώπους να είναι σκληροί και να βγάζουν κέρδη από τα ψέμματα».

Εκείνη την εποχή οι Associated Newspapers υποστήριξαν επίσης ότι ήταν πρόθυμη να παραπέμψει την υπόθεση στο ανώτατο δικαστήριο, αλλά αυτό αποδείχθηκε ότι ήταν μια κενή απειλή.

Πηγή: Guardian