Η μεγαλύτερη δωρεά για την καταπολέμηση του COVID 19: 1 δισ. από συνιδρυτή του Twitter

Ο Αμερικανός διευθύνων σύμβουλος του Twitter, Τζακ Ντόρσι, ανακοίνωσε ότι θα διαθέσει ένα δισεκατομμύριο δολάρια από την προσωπική περιουσία του για να χρηματοδοτήσει την έρευνα κατά του κορωνοϊού.

Ο 43χρονος Ντόρσι, ο οποίος υπήρξε συνιδρυτής του Twitter το 2006 και στη συνέχεια είχε δημιουργήσει επίσης την εταιρεία πληρωμών Square, έκανε γνωστό μέσω tweet ότι δωρίζει μετοχές της Square, αξίας ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων, σε ένα δικό του μη κερδοσκοπικό ταμείο, το Start Small, που θα χρηματοδοτήσει διεθνώς προσπάθειες για την καταπολέμηση της νόσου Covid-19.

Η περιουσία του Ντόρσι υπολογίζεται από το Forbes σε περίπου 3,3 δισεκατομμύρια δολάρια και ο ίδιος ανέφερε ότι η δωρεά του αποτελεί περίπου το 28% της συνολικής αξίας του πλούτου του. Είναι μέχρι σήμερα η μεγαλύτερη -με διαφορά- δωρεά που έχει γίνει παγκοσμίως για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, ο ιδρυτής της Amazon Τζεφ Μπέζος, με περιουσία αξίας περίπου 123 δισεκατομμυρίων δολαρίων, έχει πει ότι θα δωρίσει 100 εκατομμύρια δολάρια στον οργανισμό Feeding America. Επίσης, το ίδρυμα του Μπιλ Γκέιτς (δημιουργού της Microsoft) και της συζύγου του Μελίντα έχει δώσει 100 εκατ. δολάρια για την ανάπτυξη εμβολίου κατά του κορονοϊού και άλλων θεραπειών. Ίδιο ποσό έχει υποσχεθεί και ο ιδρυτής της αμερικανικής εταιρείας υπολογιστών Dell, Μάικλ Ντελ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ