Η μάχη της φαβέλας

Τουλάχιστον 14 νεκροί σε παραγκούπολη του Ρίου που αποδίδεται στον πόλεμο συμμοριών που διακινούν ναρκωτικά για τον έλεγχο της περιοχής. Τα επεισόδια ξέσπασαν, όταν επτά ύποπτοι ως μέλη συμμοριών σκοτώθηκαν σε ανταλλαγές πυρών. Σύμφωνα με τις αρχές, στις συγκρούσεις ενεπλάκησαν μέλη των συμμοριών Κόκκινη Διοίκηση (CV) και Φίλοι των Φίλων (ADA).

Η αστυνομία διατείνεται ότι η ADA κατέλαβε τον έλεγχο της πώλησης ναρκωτικών στη συγκεκριμένη φαβέλα εφέτος και ότι μια ομάδα ενόπλων της CV εισέβαλε στην περιοχή σε μια προσπάθεια να ανακτήσει τον έλεγχό της.

Αναφέρθηκαν και άλλοι θάνατοι όταν επενέβη η αστυνομία στην παραγκούπολη. Στις επιχειρήσεις της αστυνομίας συνελήφθησαν εννέα ύποπτοι, κατασχέθηκαν τρεις καραμπίνες, πέντε πιστόλια και ναρκωτικά.

Τα επεισόδια προκάλεσαν πανικό στο Ρίου, και η αστυνομία αποφάσισε να κλείσει δύο φορές μια σήραγγα, μέρος του οδικού δικτύου που συνδέει τις γειτονιές Κατούμπι, όπου σημειώθηκαν οι ανταλλαγές πυρών και Λαρανχιέιρας.

Σύμφωνα με την αστυνομία, αναφέρθηκαν και δύο τραυματισμοί από σφαίρες, περιλαμβανομένου ενός επιβάτη λεωφορείου. Ο πανικός που δημιουργήθηκε εκτιμάται ότι συνέβαλε στην καραμπόλα δύο λεωφορείων, δύο φορτηγών και τεσσάρων αυτοκινήτων μέσα στη σήραγγα, που είχε ως αποτέλεσμα να τραυματισθούν δέκα άνθρωποι.
Πηγή: skai.gr