Η κυβερνήτρια του Μίσιγκαν ανησυχεί για την επίθεση που δέχτηκε από τον Τραμπ

Η κυβερνήτρια του Μίσιγκαν Γκρέτσεν Γουίτμερ χαρακτήρισε σήμερα «εξαιρετικά ανησυχητική» την κριτική που της άσκησε ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ σε μια προεκλογική συγκέντρωση, αφού την αποκάλεσε «ανέντιμη», υπό τις ιαχές των υποστηρικτών του που ζητούσαν «να την στείλουν στη φυλακή».

Η Γουίτμερ, η οποία όπως αποκάλυψε το FBI στις αρχές του μήνα ήταν ο στόχος μιας συνωμοσίας για την απαγωγή της, κατηγόρησε τον Ρεπουμπλικάνο πρόεδρο ότι με τη ρητορική του υποκινεί την εγχώρια τρομοκρατία. Η δήλωση αυτή έγινε στην εκπομπή Meet the Press του τηλεοπτικού δικτύου NBC.

Στην προεκλογική συγκέντρωσή του στο Μίσιγκαν, το βράδυ του Σαββάτου, ο Τραμπ επιτέθηκε στην Γουίτμερ επειδή η κυβερνήτρια τάσσεται υπέρ της λήψης αυστηρών μέτρων για την αναχαίτιση της πανδημίας του νέου κορονοϊού που τις τελευταίες εβδομάδες αναζωπυρώνεται σε ορισμένες περιοχές των ΗΠΑ. Το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί άρχισε να φωνάζει «κλείστε την στη φυλακή», ένα σύνθημα που οι υποστηρικτές του προέδρου επαναλάμβαναν συχνά το 2016 για τη Χίλαρι Κλίντον.

«Πρέπει να τελειώσει αυτό. Είναι επικίνδυνο, όχι μόνο για εμένα και την οικογένειά μου αλλά και για τους δημόσιους λειτουργούς παντού, οι οποίοι κάνουν τη δουλειά τους και προσπαθούν να προστατεύσουν τους Αμερικανούς συμπατριώτες τους», είπε η Γουίτμερ αναφερόμενη στις δηλώσεις του Τραμπ.

Ο Τραμπ είχε κερδίσει την Πολιτεία του Μίσιγκαν το 2016 όμως τώρα οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι προηγείται με αρκετές μονάδες διαφορά ο Δημοκρατικός Τζο Μπάιντεν.

Η Λάρα Τραμπ, νύφη του προέδρου και υψηλόβαθμο στέλεχος της εκστρατείας του, υπεραμύνθηκε των δηλώσεών του, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο CNN. «Δεν έκανε τίποτα, δεν νομίζω, για να υποκινήσει τον κόσμο να απειλήσει αυτή τη γυναίκα. Διασκέδαζε στη συγκέντρωση και, ειλικρινά, τους Αμερικανούς τους απασχολούν σοβαρότερα ζητήματα», είπε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ