Κλείσιμο

Η κυβέρνηση της Δανίας αντιμετώπισε σωστά την κρίση με τα σκίτσα του Μωάμεθ σύμφωνα με δημοσκόπηση

Πάνω από το 40% των Δανών εκτιμούν ότι ο πρωθυπουργός της χώρας, Αντερς Φογκ Ράσμουσεν διαχειρίστηκε καλά την κρίση που προκλήθηκε με τη δημοσίευση σε δανέζικη εφημερίδα σκίτσων του προφήτη Μωάμεθ, που κρίθηκαν βλάσφημα από τον μουσουλμανικό κόσμο, με συνέπεια σοβαρότατα επεισόδια και ακραίες εκδηλώσεις βίας, σύμφωνα με σφυγμομέτρηση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.
Μεταξύ των ερωτηθέντων το 41,5% έκρινε ότι ο επικεφαλής της κυβέρνησης ενήργησε σωστά, το 40,1% ότι αντιμετώπισε την κρίση «μετρίως» και το 16,4% θεωρεί ότι ο κ. Ράσμουσεν ενήργησε «κακώς».
Τη σφυγμομέτρηση διενήργησε το ινστιτούτο Greens από τις 13 έως 15 Φεβρουαρίου σε 1.073 εκλογείς και δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Boersen».
"Η έρευνα δείχνει ότι οι πολίτες θεωρούν ότι ο κ. Ράσμουσεν αντιμετώπισε σωστά την μεγάλη κρίση με τα σκίτσα, παρ όλα τα μικρά προβλήματα και τις αντιρρήσεις, και ότι η φιλελεύθερη-συντηρητική κυβέρνηση και ο ακροδεξιός κοινοβουλευτικός σύμμαχός της, το Κόμμα του Λαού της Δανίας, βγήκαν από την κρίση μάλλον ενισχυμένοι», σχολιάζουν πολιτικοί αναλυτές.
Πηγή: ΑΠΕ
Πηγή: skai.gr