Η κρίσιμη συνεδρίαση της βρετανικής Βουλής-Τζόνσον: Καταστροφική η αναβολή του Brexit (vid)

Για την έγκριση της συμφωνίας με την ΕΕ για το Brexit, συνεδριάζει αυτή την ώρα το βρετανικό κοινοβούλιο.

Κατά την εισηγητική του ομιλία, ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον διαβεβαίωσε σήμερα, πως η συμφωνία είναι ένας «νέος τρόπος για να προχωρήσουμε» αναφερόμενος τόσο στη Βρετανία όσο και στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Κάλεσε τους βουλευτές να «ενωθούν και να ενώσουν τη χώρα» και να εγκρίνουν τη συμφωνία, λέγοντας πως η σημερινή ψηφοφορία είναι μια «ιστορική ευκαιρία» να «υλοποιήσουμε το Brexit», τρία και πλέον χρόνια μετά το δημοψήφισμα του 2016.

Ο Μπόρις Τζόνσον είπε ακόμη πως οποιαδήποτε αναβολή του Brexit θα ήταν «δαπανηρή και καταστροφική».

«Μια νέα αναβολή θα ήταν άχρηστη, δαπανηρή και καταστροφική», δήλωσε ο επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης, 12 ημέρες πριν από την προβλεπόμενη ημερομηνία διαζυγίου.

Κόρμπιν: Ο λαός πρέπει να έχει τον τελευταίο λόγο

Ο ηγέτης των Βρετανών αντιπολιτευόμενων Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν δήλωσε πως ο λαός πρέπει να έχει τον τελευταίο λόγο για το Brexit, προσθέτοντας πως οι βουλευτές του κόμματός του δεν θα υποστηρίξουν τη συμφωνία αποχώρησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση στην οποία κατέληξε με τις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον.

«Το να ψηφίσουμε υπέρ μιας συμφωνίας σήμερα δεν θα δώσει τέλος στο Brexit. Δεν θα φέρει σιγουριά και ο λαός πρέπει να έχει τον τελευταίο λόγο», είπε ο Κόρμπιν στο Κοινοβούλιο.

«Κατανοώ πλήρως την απογοήτευση και την κόπωση σε όλη τη χώρα και σε αυτό το Σώμα. Αλλά απλώς δεν μπορούμε να ψηφίσουμε υπέρ μιας συμφωνίας που είναι ακόμη χειρότερη από εκείνην που το Σώμα αυτό απέρριψε τρεις φορές», είπε ο ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Βρετανία.

Πηγή: Skai.gr και ΑΠΕ-ΜΠΕ