Η καταστροφή ήρθε από το Διάστημα

Πριν από 250 εκατομμύρια χρόνια, η Γη, δέχτηκε την πιο καταστροφική επίθεση της ιστορίας της. Ένας αγνώστου προελεύσεως βράχος, πιθανόν μετεωρίτης, προσέκρουσε στην επιφάνεια του πλανήτη προκαλώντας τον όλεθρο και εξαφανίζοντας σχεδόν κάθε ίχνος ζωής.
Η παραπάνω δραματική ιστορία αποτελούσε για χρόνια μία θεωρία που είχαν αναπτύξει οι επιστήμονες και τούτο διότι η γνώση τους έφθανε μέχρι τον αφανισμό των δεινοσαύρων, πριν από 65 εκατομμύρια χρόνια.
Πρόσφατες ανακαλύψεις όμως έφεραν στο φως, νέα στοιχεία, τα οποία επιβεβαιώνουν για δεύτερη και οριστική φορά τα επιστημονικά σενάρια.
Πιο συγκεκριμένα σε βράχους ηλικίας 251 εκατομμυρίων χρόνων της Ανταρκτικής, εντοπίστηκαν μεγάλες ποσότητες σπάνιων μεταλλικών κόκκων, οι οποίοι όπως υποστηρίζουν οι γεωλόγοι, έχουν εξωγήινη προέλευση. Το 2001 εν τω μεταξύ, είχε προηγηθεί μια ακόμη σημαντική ανακάλυψη. Σε παρόμοια πετρώματα, αμερικανοί ερευνητές κατέγραψαν την παρουσία κοσμικών αερίων όπως το ήλιο και το αργόν.
Ο συνδυασμός των παραπάνω ανακαλύψεων, οδηγεί πια στο συμπέρασμα ότι η αιτία της μεγάλης καταστροφής, ήταν ένας μετεωρίτης.
Παρόλα τα δεδομένα υπάρχουν επιστήμονες που δεν συμφωνούν και αναρωτιούνται πως ορισμένα είδη ερπετών και σπονδυλωτών ζώων, κατάφεραν να επιβιώσουν, όταν το 90% της υδρόβιας και το 70% της γήινης ζωής θεωρείται ότι αφανίστηκε.
Αυτό πραγματικά παραμένει μυστήριο. Όπως άλλωστε και το παρελθόν της Γης.
Πηγή: skai.gr