Η ιστορία του Έλληνα μεγιστάνα μόδας του Heath Lodge που κατέληξε στο «τέλειο έγκλημα»

Ο Έλληνας μεγιστάνας μόδας, Αρίστος Κωνσταντίνου που δολοφονήθηκε την Πρωτοχρονιά του 1985, είχε μετακομίσει στο Heath Lodge του Λονδίνου όπου και έχτισε την αυτοκρατορία του.

Το Heath Lodge βρίσκεται στο νότιο άκρο της Bishops Avenue.

Είναι το τελευταίο από τα 66 αρχοντικά σε ένα δρόμο φημισμένο για την παρακμή, όπου πολλά σπίτια είναι άδεια και ερειπωμένα, αλλά εξακολουθούν να συγκεντρώνουν αξία στην αγορά ακινήτων του Λονδίνου.

Το σπίτι των επτά υπνοδωματίων χτίστηκε το 1976 και φιλοξένησε ένα από τα πιο διάσημα ανεξιχνίαστα εγκλήματα του Λονδίνου, που συνέχισε να τραβά το ενδιαφέρον για περισσότερα από 30 χρόνια.

Στα μέσα της δεκαετίας του '80, το σπίτι ήταν ιδιοκτησία του Κύπριου επιχειρηματία μόδας Αρίστου Κωνσταντίνου. Ο Κωνσταντίνου μετακόμισε δίπλα σε εξαιρετικά πλούσιους γείτονες, συμπεριλαμβανομένων των βασιλικών οικογενειών του Ιράν και του Μπρουνέι. Πλήρωσε 400,000 λίρες για το Heath Lodge , ενώ σήμερα η αξία του φτάνει τις 2,5 εκατομμύρια λίρες, και έζησε εκεί με τη σύζυγό του Έλενα και τα τρία παιδιά τους.

Ο επιχειρηματίας έκανε τα εκατομμύρια του μέσω της μπράντας Ariella, την οποία ίδρυσε με τον αδελφό του Αχιλλέα το 1966.

Το μοιραίο βράδυ της Πρωτοχρονιάς του 1985

Το ζευγάρι Κωνσταντίνου επέστρεφε από το πάρτι της Πρωτοχρονιάς, το 1985. Ο Κωνσταντίνου ήταν 40 και η σύζυγός του ήταν 36 ετών, όπως ανέφερε η Independent.

Εκείνο το βράδυ, στις πρώτες πρωινές ώρες της 1ης Ιανουαρίου, ο Κωνσταντίνου πυροβολήθηκε με έξι σφαίρες (τέσσερις στο σώμα, δυο στο κεφάλι), ενώ ήταν γονατιστός και προσευχόταν μέσα στο ιδιωτικό του παρεκκλήσι, σύμφωνα με πληροφορίες της τοπικής εφημερίδας «The Ham & High» .

Η εφημερίδα ανέφερε ότι οι σφαίρες ήταν φτιαγμένες από τον Ιταλό κατασκευαστή Fiocchi, χρώματος ασημί. Ωστόσο, καμία τέτοια σφαίρα δεν είχε κατασκευαστεί από το 1961 και έπειτα.

Οι συνθήκες της δολοφονίας ήταν επίσης μυστηριώδεις.

Το ζευγάρι γύρισε σπίτι στη 1 μ.μ., όπως η Έλενα δήλωσε στην μητροπολιτική αστυνομία του Λονδίνου και αιφνιδιάστηκαν από δύο διαρρήκτες που φορούσαν αποκριάτικες μάσκες, σύμφωνα με την Telegraph και τη Daily Mail.

Την κλείδωσαν σε ένα μπάνιο, όπως είπε η Έλενα στην αστυνομία, αλλά κατάφερε να βγεί από ένα ανοιχτό παράθυρο, που οδηγούσε στην αποχέτευση. Εντωμεταξύ, ο σύζυγός της πυροβολήθηκε. Η αστυνομία δεν πείστηκε από την ιστορία της Έλενας, σύμφωνα με πληροφορίες της Daily Mail.

Οι αξιωματικοί βρήκαν μόνο παλιά δακτυλικά αποτυπώματα και δεν βρέθηκαν μουντζούρες από τα γάντια που βρέθηκαν κοντά στο άδειο χρηματοκιβώτιο, το οποίο περιείχε 50,000 λίρες σε ξένο νόμισμα. Ένας παθολόγος, όπως αναφέρεται στη Sunday Times, παρατήρησε ότι το όπλο που σκότωσε τον Κωνσταντίνου ήταν κάτω από τέσσερις ίντσες σε μήκος, κάτι ασυνήθιστο για μια τέτοια διάρρηξη.

Δεκαετίες αργότερα, η δολοφονία εξακολουθεί να τραβά το ενδιαφέρον, όπως ανέφερε στο Insider ο κτηματομεσίτης Trevor Abrahmsohn, ο οποίος πούλησε το ακίνητο σύντομα μετά τη δολοφονία.

«Πουλήσαμε το σπίτι με μια ασημένια σφαίρα καρφωμένη στον τοίχο», είπε.

Μέσα στα χρόνια, η ιστορία του Κωνσταντίνου έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον και την περιέργεια διάφορων ερασιτεχνών ερευνητών.

Οι θεωρίες περιλαμβάνουν ότι σκοτώθηκε σε μια επιχειρηματική διαμάχη, δεδομένου ότι το εμπορικό σήμα του ήταν στο πικ του, ή ότι ήταν θύμα μιας ληστείας που πήγε στραβά, με επιχείρημα τα γάντια που βρέθηκαν στη σκηνή του εγκλήματος.

Αρκετοί στο Reddit υποστηρίζουν πως η Έλενα ευθύνεται για τη δολοφονία του συζύγου της και διερωτόνται γιατί οι διαρρήκτες ή οι δολοφόνοι την άφησαν ζωντανή. Άλλοι θεωρούν πως ακόμα κι αν η Έλενα ήταν ένοχη, οι έρευνες είχαν φτάσει σε τέλμα, καθώς τα στοιχεία ήταν ελλιπή και συγκεχυμένα με αποτέλεσμα να χαρακτηριστεί ως το «τέλειο έγκλημα».

Ένας εκπρόσωπος της Μητροπολιτικής Αστυνομίας είπε στο Insider ότι οι αξιωματικοί δεσμεύονται πως μια μέρα θα βρουν τον δράστη, ο οποίος «δολοφόνησε άγρια» τον Κωνσταντίνου.
 

Πηγή: Business Insider