Η Γκρέτα Τούνμπεργκ "ψηφίζει" Μπάιντεν! Τι αναφέρει σε tweet της

Σε μια σπάνια κίνηση, η έφηβη ακτιβίστρια Γκρέτα Τούνμπεργκ έδειξε ευθέως την υποστήριξή της στον Τζο Μπάιντεν, προτρέποντας τους ψηφοφόρους που ανησυχούν για το περιβάλλον να κάνουν τις φωνές τους να ακουστούν στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ.

Η 17χρονη Σουηδή ανέφερε σε ένα tweet της ότι κανονικά δεν ασχολείται με κομματικά, αλλά ότι «οι επερχόμενες εκλογές στις ΗΠΑ είναι πάνω από όλα αυτά».

«Από την άποψη του κλίματος, έχουμε ξεπεράσει προ πολλού το φτάνει πια και πολλοί από εσάς φυσικά υποστηρίξατε άλλους υποψηφίους. Αλλά, εννοώ... ξέρετε... γαμώτο! Απλώς οργανωθείτε και ζητήστε από όλους να ψηφίσουν #Biden», έγραψε.

Η Τούνμπεργκ, η οποία ξεκίνησε ένα παγκόσμιο κίνημα διαμαρτυρίας για το κλίμα το 2018, θα μπορούσε να ενθαρρύνει τη συμμετοχή των νεότερων ψηφοφόρων στις αμερικανικές εκλογές που είναι συνήθως λιγότερο πιθανό να ψηφίσουν σε σχέση με τους ηλικιωμένους Αμερικανούς.

Οι σχέσεις της Σουηδής ακτιβίστριας και του Αμερικανού προέδρου μπορούν να χαρακτηριστούν το λιγότερο ταραχώδεις, καθώς ο Τραμπ αποσύρθηκε από τη συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα, υποστηρίζοντας τις πετρελαιοβιομηχανίες. 
 

Πηγή: skai.gr