Η γερμανική κυβέρνηση διαψεύδει πληροφορίες των Νιου Υόρκ Τάϊμς

Η γερμανική κυβέρνηση διέψευσε τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας στην εφημερίδα Νιου Υόρκ Τάϊμς σύμφωνα με τις οποίες οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες στη Βαγδάτη παρέδωσαν στους Αμερικανούς, πριν από τον πόλεμο του 2003, ένα σχέδιο της άμυνας της Βαγδάτης.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ούλριχ Βίλελμ κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Βερολίνο ανέφερε ότι «η πληροφορία είναι λάθος». Η εφημερίδα είχε στηρίξει τις πληροφορίες της σε απόρρητη αμερικανική στρατιωτική έκθεση.
Σύμφωνα με τους Τάϊμς, δύο πράκτορες των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών στη Βαγδάτη εξασφάλισαν τα αμυντικά σχέδια της ιρακινής πρωτεύουσας και τα παρέδωσαν στην αμερικανική στρατιωτική διοίκηση, η οποία πληροφορήθηκε έτσι πού και πώς ο Σαντάμ Χουσέιν σκόπευε να αναπτύξει τις στρατιωτικές δυνάμεις του.
Ο ρόλος των δύο πρακτόρων, που διέμεναν στην Βαγδάτη κατά τη διάρκεια της διένεξης κατόπιν εντολής της κυβέρνησης του Γκέρχαρντ Σρέντερ, παρά την αντίθεσή της στην αμερικανική επίθεση, έχει προκαλέσει πολλές συζητήσεις στη Γερμανία.
Πηγή: ΑΠΕ
Πηγή: skai.gr