Κλείσιμο

Η Γερμανία διαδηλώνει για την ειρήνη

Η Γερμανία διαδηλώνει για την ειρήνη
Πάνω από 70 συγκεντρώσεις, εκδηλώσεις και πορείες διοργανώθηκαν τις τρεις τελευταίες ημέρες σε 28 πόλεις της Γερμανίας από το Γερμανικό κίνημα ειρήνης, ενάντια στα πυρηνικά όπλα και την παρουσία ξένων στρατιωτών σε Ιράκ και Αφγανιστάν, όπου το παρόν έδωσαν χιλιάδες διαδηλωτές.

Οι διαδηλώσεις άρχισαν την Παρασκευή στο Ντόρτμουντ. Χθες, μεγάλο Σάββατο των Καθολικών, οι κινητοποιήσεις επεκτάθηκαν στο Βερολίνο, το Άουγκσμπουργκ, το Γκεζελκίρχεν, τη Βρέμη, το Ντίσελντορφ, τη Λειψία, το Μόναχο και έξω από τη στρατιωτική βάση των ΗΠΑ στο Ράμσταϊν.

"Για πρώτη φορά εδώ και πολλά χρόνια, έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε μια νέα αρχή στην προσπάθεια του παγκόσμιου αφοπλισμού και της διασφάλισης της ειρήνης", ανέφερε σε μήνυμά του προς τους διαδηλωτές ο Γερμανός υπουργός Φρανκ Βάλτερ Στάινμαγιερ.

Οι πορείες κατά τη διάρκεια του Πάσχα άρχισαν την δεκαετία του 1960, ωστόσο όσο περνούσε ο καιρός το ενδιαφέρον ατονούσε. Ωστόσο, το 1968, στο αποκορύφωμα του πολέμου του Βιετνάμ, είχαν λάβει μέρος περίπου 300.000 άνθρωποι, ενώ το 1983, όταν επρόκειτο να αναπτυχθούν μεσαίου βεληνεκούς πύραυλοι στην Δυτική Ευρώπη, είχαν διαδηλώσει πάνω από 700.000 πολίτες στη Γερμανία.
Πηγή: skai.gr