Κλείσιμο

Η Φύση προειδοποιεί

Τις δραματικές συνέπειες των κλιματολογικών αλλαγών μπορεί να αντιληφθεί κανείς αν έχει παρακολουθήσει όσα συνέβησαν στην Αφρική στο αμέσως προηγούμενο διάστημα.

Γιατί οι κλιματολογικές αλλαγές φαίνεται ότι ευθύνονται για τις φονικές πλημμύρες που \"χτύπησαν\" τη \"μαύρη ήπειρο\" με τραγικές συνέπειες: τουλάχιστον 300 νεκροί και 300 χιλιάδες άστεγοι σε 18 χώρες της Αφρικής, ενώ ενάμισι εκατομμύριο άνθρωποι αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα στην καθημερινή τους διαβίωση.

Αποθέματα πάσης φύσεως καταστρέφονται, το ίδιο συμβαίνει με καλλιέργειες, με αποτέλεσμα η διατροφή να καθίσταται προβληματική για μεγάλες κατηγορίες πληθυσμού όπως και η τήρηση καλών συνθηκών υγιεινής...

Μία από τις δεινότερα πληττόμενες χώρες είναι η Ουγκάντα, όπου 18 άνθρωποι πνίγηκαν έως τώρα από τις κατακλυσμιαίες βροχοπτώσεις των τελευταίων 50-60 ημερών και η κυβέρνησή της στην Καμπάλα έχει από τις 12 Σεπτεμβρίου κηρύξει σε \"κατάσταση έκτακτης ανάγκης\".

Αξιοσημείωτο δε είναι πως οι μεγάλες περιοχές του Σαχέλ και της Σαχάρας γνωρίζουν μετά από πολλές δεκαετίες σφοδρές βροχοπτώσεις.

Από την πλευρά της, η Ευρωπαϊκή Ενωση ετοιμάζεται να αποδεσμεύσει σε βοήθειά τους το ποσό των 11 εκατομμυρίων ευρώ με πρωτοβουλία του Επιτρόπου για την Ανάπτυξη Λουΐ Μισέλ.

\"Κάθε νέα καταστροφή αναδεικνύει τον κίνδυνο που αντιμετωπίζει πλέον ο κόσμος όλος από τις αισθητές κλιματολογικές αλλαγές\", επισήμανε πρόσφατα ο κ. Μισέλ.
Πηγή: skai.gr