Κλείσιμο

Η φύση εκδικείται

Η Ιταλία κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας, μετά τις καταρρακτώδεις βροχές που προκάλεσαν πλημμύρες και κατολισθήσεις, οι οποίες στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον τρεις ανθρώπους.

Από τις πλημμύρες αγνοείται επίσης η τύχη ενός κοριτσιού τριών ετών.

Βρισκόμαστε ακόμη εν μέσω μιας κρίσης και το ίδιο θα ισχύει και για τις επόμενες 24 ώρες, δήλωσε ο Γκίντο Μπερτολάσο, επικεφαλής της υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας της Ιταλίας, έπειτα από έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Τορίνο, όπου η στάθμη των υδάτων του Πάδου έχει φτάσει σε επικίνδυνα υψηλά επίπεδα.

Την ίδια ώρα, καταρρακτώδεις βροχές και χαλάζι πλήττουν περιοχές της Αγγλίας, της Γερμανίας και της Γαλλίας.

Στην δυτική Γερμανία υπερχείλισαν ποτάμια και πλημμύρισαν σπίτια, ενώ δρόμοι καλύφθηκαν από λάσπη κατά την διάρκεια της νύκτας.

Στην γερμανική πόλη Κρέφελντ, κοντά στα σύνορα με την Ολλανδία χαλάζι σε μέγεθος μπάλας του τένις γέμισε με βαθουλώματα δεκάδες παρκαρισμένα αυτοκίνητα ενώ έσπασε src=/upload_files/Image/Grafika
φεγγίτες σπιτιών.

Στο ανατολικό κρατίδιο της Έσσης, από τους ισχυρούς ανέμους έπεσαν δένδρα σε έναν αυτοκινητόδρομο, και σύμφωνα με την πυροσβεστική θα χρειαστούν 4 ημέρες για να καθαριστεί ο δρόμος και να δοθεί ξανά στην κυκλοφορία.

Σε περιοχές της νοτιοδυτικής Βρετανίας, τα σωστικά συνεργεία συνεχίζουν το έργο τους μετά τις μεγάλες πλημμύρες, που είχαν αποτέλεσμα να εκκενωθούν σπίτια και να διασωθούν άνθρωποι από αυτοκίνητα που είχαν ακινητοποιηθεί.

Οι ισχυρότερες βροχοπτώσεις των τελευταίων 60 ετών προκάλεσαν πλημμύρες και κατολισθήσεις στο νησί της Κορσικής, μετέδωσαν γαλλικά μέσα ενημέρωσης.

Μετεωρολόγοι ανέφεραν ότι το ύψος της βροχής που έπεσε τις τελευταίες 24 ώρες στο Αιάκειο, στο νότιο τμήμα του νησιού, έφθασε τα 133 χιλιοστά, ποσότητα τετραπλάσια από αυτή που πέφτει συνήθως την περίοδο αυτή του έτους.

Τέλος, εξαιτίας της κακοκαιρίας διακόπηκε προσωρινά η σιδηροδρομική σύνδεση μεταξύ της γαλλικής πόλης Λυών και της ιταλικής Τορίνο.
Πηγή: skai.gr