Η αποφυλάκιση του Μοτασάντεκ πλησιάζει

Το παραπάνω εκτιμά ο συνήγορός του, έπειτα από την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Γερμανίας να ακυρώσει την προηγούμενη καταδικαστική απόφαση και να διατάξει τη διενέργεια νέας δίκης.
Όπως δήλωσε στους δημοσιογράφους ο συνήγορος του Μοτασάντεκ, Γιόζεφ Γκρέσλε-Μίνσερ, πρόκειται να καταθέσει αίτημα «άμεσης» απελευθέρωσης του πελάτη του. Το δικαστήριο ενδέχεται να λάβει τη σχετική απόφαση «την Παρασκευή ή το αργότερο στις αρχές της προσεχούς εβδομάδας», τόνισε ο δικηγόρος, ο οποίος τόνισε πάντως πως αναμένει την απελευθέρωση του Μοτασάντεκ μόνον όταν το δικαστήριο προσδιορίσει μία ακριβή ημερομηνία της νέας δίκης.
Εκπρόσωπος του δικαστηρίου στο Αμβούργο δήλωσε πως η νέα δίκη του Μοτασάντεκ θα διεξαχθεί με νέα σύνθεση δικαστών. Η νέα ημερομηνία της δίκης θα ορισθεί το συντομότερο δυνατόν, όμως η ακροαματική διαδικασία δεν αναμένεται να αρχίσει πριν την πάροδο αρκετών μηνών, τόνισε η ίδια πηγή.
«Αναμένω να αφεθεί ελεύθερος έως τις αρχές της επόμενης εβδομάδας», δήλωσε από την πλευρά του ο Αντρέας Σούλτς, συνήγορος της πολιτικής αγωγής αντιπρόσωπος των αμερικανικών οικογενειών που είχαν χάσει οικείους τους στην επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου.
Πρωτόδικα ο Μοτασάντεκ είχε καταδικασθεί σε 15ετή κάθειρξη, την ανώτατη ποινή στη Γερμανία για συνεργία στις επιθέσεις αυτές. Το Ανώτατο Δικαστήριο, που συνεδρίασε σήμερα στην Καρσλρούη, ακύρωσε την καταδίκη του, υπό το σκεπτικό ότι δεν τηρήθηκαν τα δικαιώματα της υπεράσπισης και τόνισε την άρνηση των αμερικανικών αρχών να διαθέσουν βασικά έγγραφα της υπόθεσης και μαρτυρίες στο γερμανικό δικαστήριο.
Πηγή: skai.gr