Η Αλ Κάιντα πίσω από τις επιθέσεις στην Πόλη

Η αραβική εφημερίδα «Αλ-Κοντς αλ-Αραμπί» έλαβε μήνυμα από την Αλ Κάιντα, με το οποίο η τρομοκρατική οργάνωση αναλαμβάνει την ευθύνη για τις βομβιστικές επιθέσεις σε δύο συναγωγές της Κωνσταντινούπολης.
«Οι Ταξιαρχίες του μάρτυρα Αμπού Χαφς αλ Μάσρι έδωσαν ένα φονικό χτύπημα, αφού παρακολούθησαν Εβραίους μυστικούς πράκτορες και βεβαιώθηκαν πως πέντε από αυτούς βρίσκονταν στις δύο συναγωγές στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης», επισημαίνεται στο κείμενο που έχει την υπογραφή «Ταξιαρχίες Αμπού Χαφς αλ Μάσρι-αλ Κάιντα» και ένα αντίγραφό του έστειλε η εφημερίδα στα γραφεία του γαλλικού πρακτορείου στη Λευκωσία.
Στο κείμενο, που έχει ημερομηνία Σαββάτου και έφτασε σήμερα με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στην αραβική εφημερίδα η οποία εκδίδεται στο Λονδίνο, οι «Ταξιαρχίες Αμπου Χαφς αλ Μάσρι» απειλούν πως θα πραγματοποιήσουν περισσότερες επιθέσεις σε όλο τον κόσμο. Παράλληλα, στρέφονται κατά του προέδρου Μπους και των συμμάχων του και απειλούν «το κέντρο της πρωτεύουσας της τυραννίας», δηλαδή την Ουάσινγκτον.
Πηγή: skai.gr