Γυναίκα έκανε υπομονή ένα χρόνο μέχρι να μπουν οι βιαστές της φυλακή

Βρετανίδα παρέμεινε στην Βολιβία για έναν χρόνο προκειμένου να δει τους βιαστές της να μπαίνουν φυλακή.

Η 37χρονη Vasilisa Komarova πριν από ένα χρόνο έκανε ταξίδι με μηχανή όταν αποφάσισε να κατασκηνώσει δίπλα σε μία λίμνη στην Βολιβία. Το ίδιο βράδυ η άτυχη γυναίκα έπεσε θύμα βιασμού, ξυλοδαρμού και ληστείας από τρεις άνδρες οι οποίοι την εγκατέλειψαν καθώς θεώρησαν πως ήταν νεκρή.

Η Vasilisa Komarova όμως όχι μόνο επέζησε του αποτρόπαιου εγκλήματος αλλά αποφάσισε πως δεν θα φύγει από τη χώρα μέχρι οι δράστες να μπουν πίσω από τα κάγκελα…

Οι τοπικές αρχές της συνέστησαν να φύγει καθώς ήταν πιθανό η ζωή της να βρισκόταν σε κίνδυνο αλλά η 37χρονη όχι μόνο αρνήθηκε αλλά φρόντισε να βρει και εργασία στην Βολιβία προκειμένου να ανανεωθεί η βίζα της.

Πρόσφατα τελικώς η δίκη των τριών βιαστών έγινε και η καταδίκη τους συνολικά ξεπερνά τα 45χρόνια φυλάκισης χωρίς αναστολή. Η Vasilisa Komarova δήλωσε δικαιωμένη καθώς κανένας από τους τρεις «δεν ξανααγγίξει γυναίκα. Η ποινή είναι τέτοια επίσης που θα προστατεύσει την κοινωνία και της γυναίκες της Βολιβίας από τέτοια τέρατα».

Η Vasilisa Komarova η οποία έχει βρετανική και ρωσική υπηκοότητα πλέον δηλώνει πως είναι έτοιμη να φύγει από την χώρα και να συνεχίσει αυτό που έναν χρόνο πριν είχε ξεκινήσει, ταξίδι με μηχανή μέχρι την Αλάσκα.

Επόμενη στάση της θα είναι το Περού όπου όπως δήλωσε θα ξεκινήσει τις διαδικασίες για την δημιουργία μίας διαδικτυακής κοινότητας για καταγγελίες γυναικών που έχουν πέσει θύματα βιασμού και κακοποίησης.
Πηγή: skai.gr