Γκρίνια στην Αλ Κάιντα;

Κορυφαίο στέλεχος της Αλ Κάιντα στην Αφρική παραδόθηκε στις αρχές της Αλγερίας και προχώρησε σε αποκαλύψεις για την ένταση που επικρατεί μεταξύ των ηγετικών στελεχών της οργάνωσης, μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων APS .

Ο Μπενεμσαούντ Αμπντελκαντέ, που δρούσε στην περιοχή της Σαχάρας παραδόθηκε μετά από διαφωνία που είχε με άλλα ηγετικά στελέχη της Αλ Κάιντα στο Ισλαμικό Μαγκρέμπ, αναφέρει το APS.

Η οργάνωση, που μέχρι πρόσφατα ήταν γνωστή ως η \"Οργάνωση των Σαλαφιστών για το Κήρυγμα και τη Μάχη\" πέρυσι ορκίστηκε υπακοή στην Αλ Κάιντα και αυτό το μήνα υποσχέθηκε περισσότερες επιθέσεις στην περιοχή του Μαγρέμπ.

Η κίνηση των Σαλαφιστών να ενωθούν με την Αλ Κάιντα ήταν \"μονομερής απόφαση\" του επικεφαλής Αμπντεμαλέκ Ντρουντκέλ όταν ένα άλλο διακεκριμένο μέλος της οργάνωσης ο Μοχτάρ Μπελμοχτάρ ανέλαβε την ηγεσία την Αλ Κάιντα, μεταδίδει το πρακτορείο επικαλούμενο ομολογία του Μπενεμσαούντ.

Ωστόσο ο Μπελμοχτάρ σκεπτόταν να αποσυρθεί στο Μαλί καθώς φοβόταν προδοσία και \"ουδετερότητα\" από τον επικεφαλής της οργάνωσης στη Σαχάρα τον Ντζουάντι Γιαχία, συνεργάτη του Αμπού Αμαρ.

\" Η ένταση μεταξύ των ηγετών της τρομοκρατίας γινόταν όλο και πιο ουσιαστική\" σχολιάζει το πρακτορείο.

Οι δυνάμεις ασφαλείας της Αλγερίας έχουν κλιμακώσει τις επιθέσεις τους στα κρησφύγετα της Αλ Κάιντα μετά τη στροφή της οργάνωσης σε εντυπωσιακές βομβιστικές επιθέσεις σε πόλεις και όχι σε αιφνιδιαστικές επιθέσεις εναντίον αστυνομικών δυνάμεων της περιφέρειας.
Πηγή: skai.gr