Κλείσιμο

Γκουτέρες: Σε καραντίνα για μερικές ημέρες -Είχε επαφή με κρούσμα κορωνοιού

Ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, ο Αντόνιο Γκουτέρες, ενημέρωσε χθες Τρίτη ότι ήρθε σε επαφή με κρούσμα του SARS-CoV-2, έναν εργαζόμενο στον οργανισμό που πλέον παρουσιάζει συμπτώματα της νόσου που προκαλεί ο ιός, και πως θα τεθεί σε απομόνωση για μερικές ημέρες, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές.

Ο Πορτογάλος, 72 ετών, ακύρωσε τη συμμετοχή του σε όλες τις εκδηλώσεις στις οποίες προγραμμάτιζε να συμμετάσχει διά ζώσης, πρόσθεσαν οι ίδιες πηγές μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Απόψε, ο κ. Γκουτέρες επρόκειτο να είναι ο επίτιμος προσκεκλημένος της ένωσης ανταποκριτών στα Ηνωμένα Έθνη στο ετήσιο γκαλά της στο Μανχάταν. Αύριο επρόκειτο να συμμετάσχει σε συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας αφιερωμένη στις προκλήσεις της τρομοκρατίας και της κλιματικής αλλαγής, στην οποία θα προεδρεύσει ο πρόεδρος του Νίγηρα, ο Μοαμέντ Μπαζούμ.

Ο κ. Μπαζούμ, η χώρα του οποίου ασκεί τον Δεκέμβριο την εναλλασσόμενη προεδρία του ΣΑ του ΟΗΕ, έφθασε νωρίτερα χθες στη Νέα Υόρκη, όπου θα παραμείνει ως τα τέλη της εβδομάδας, όταν θα μεταβεί στην Ουάσινγκτον.

Ο εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα, ο Στεφάν Ντουζαρίκ, αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο προς το παρόν. Πριν από μερικές ημέρες, είχε ενημερώσει πως ο κ. Γκουτέρες έλαβε πρόσφατα αναμνηστική δόση εμβολίου κατά της COVID-19, αν και για αρκετό διάστημα δίσταζε, επειδή εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο δεν έχουν ακόμη λάβει καν την πρώτη δόση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ