Κλείσιμο

Γκάνα: Επιβεβαιώθηκαν 34 κρούσματα της παραλλαγής Όμικρον του νέου κορονοϊού

Ο κυριότερος φορέας ιατρικής έρευνας στην Γκάνα ανακοίνωσε χθες Πέμπτη ότι επιβεβαιώθηκαν 34 κρούσματα της παραλλαγής Όμικρον του νέου κορονοϊού στην αφρικανική χώρα.

Το Noguchi Memorial Institute for Medical Research (NMIMR) εξήγησε πως εντοπίστηκαν 34 κρούσματα κατόπιν της εξέτασης δειγμάτων 120 ταξιδιωτών στο διεθνές αεροδρόμιο Κοτόκα από την 21η ως την 24η Νοεμβρίου. Πρόκειται «για τα πρώτα εισαγόμενα κρούσματα» της παραλλαγής Όμικρον του SARS-CoV-2 στην Γκάνα, ανέφερε το ινστιτούτο, σημειώνοντας πως ο αριθμός τους αντιστοιχεί στο 28% των τεστ που διενεργήθηκαν.

Οι αρχές της Γκάνας ανακοίνωσαν αυτόν τον μήνα ότι ο εμβολιασμός των πολιτών της χώρας (30,8 εκατ.) κατά της COVID-19 θα γίνει υποχρεωτικός. Μέχρι σήμερα, το ποσοστό των Γκανέζων που έχουν εμβολιαστεί πλήρως δεν ξεπερνά το 2,7%.

Επισήμως, ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορονοϊού στην Γκάνα βρίσκεται μέχρι εδώ λίγο πάνω από τους 1.200 νεκρούς εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 131.000 καταγεγραμμένων μολύνσεων από τον SARS-CoV-2.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ