Γκ. Σρέντερ: Μεγάλο λάθος η αναγνώριση του Κοσόβου

Γκ. Σρέντερ: Μεγάλο λάθος η αναγνώριση του Κοσόβου
Η αναγνώριση της ανεξαρτησίας του Κοσόβου ήταν μεγάλο λάθος, δήλωσε ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας, Γκέρχαρτν Σρέντερ.

Σε συνέντευξή του στο σερβικό εβδομαδιαίο περιοδικό "ΝΙΝ", ο κ. Σρέντερ ανέφερε ότι "η αναγνώριση της ανεξαρτησίας, που κήρυξε μονομερώς το Κόσοβο, από κάποιες ευρωπαϊκές χώρες έγινε υπό τις ασφυκτικές πιέσεις των ΗΠΑ" και εκτίμησε την απόφαση αυτή ως πρόωρη.

"Δεν είναι τυχαίο ότι τα 2/3 της διεθνούς κοινότητας δεν αναγνωρίζουν την ανεξαρτησία του Κοσόβου", τόνισε ο Σρέντερ, δηλώνοντας ότι συνεχίζει να είναι επικριτής της ανεξαρτησίας.

Ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας τάχθηκε υπέρ της ένταξης της Σερβίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. "Η Σερβία έχει δημοκρατική φιλοευρωπαϊκή κυβέρνηση και πρόεδρο, ο οποίος ασκεί άψογα τα καθήκοντα του. Η Ε.Ε. οφείλει να στηρίξει την πολιτική αυτή, γιατί, αντιθέτως, υπάρχει κίνδυνος να ενισχυθούν οι αντιευρωπαϊκές, οπισθοδρομικές δυνάμεις και αυτό θα ήταν καταστροφικό, όχι μόνο για τη Σερβία αλλά και για την Ευρώπη", εκτίμησε ο κ. Σρέντερ, επισημαίνοντας την ανάγκη επίσπευσης των διαδικασιών για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση της Σερβίας.
Πηγή: skai.gr